Hlavní obsah

Vítr ve vlasech a elektřina pod kapotou: Mini nabídne Cooper SE i jako kabriolet

Foto: Mini

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mini rozšiřuje svou nabídku elektrických modelů o kabriolet. Již dříve představenou verzi Cooper SE tak doplňuje otevřené provedení. Automobilka uvedla, že vyrobí méně než tisíc kusů. Již nyní zhruba každé páté Mini jezdí na elektřinu.

Článek

Elektrický model dnes nabízí kde kdo, překvapivě ale žádné elektřinou poháněné sériové auto dosud nevzniklo coby kabriolet. Dobře, vyráběla se Tesla Roadster, ale ta už se coby nová neprodává a druhá generace se dosud nepředstavila. Mini tak bude mít krátký monopol s novým otevřeným elektrickým modelem Cooper SE Cabrio. A pozor, vyrobí se jen 999 kusů!

Elektrické Mini Cabrio má stejné rozměry jako běžné verze poháněné spalovacím motorem. Znamená to délku 3 863 mm, šířku 1 727 mm, 1 427 výšku a rozvor náprav 2 495 mm. Také zavazadelník o symbolickém objemu 160 litrů zůstává stejný.

Elektromotor o výkonu 184 koní a 270 Nm je pochopitelně zcela totožný s tím, co nabízí verze kupé. Mini Cooper SE Cabrio zrychlí z klidu na 100 km/h za 7,3 sekundy.

Přestože to automobilka neuvedla, očekáváme i stejnou maximální rychlost – 150 km/h. A když jsme u těch rychlostí, plátěnou střechu lze natáhnout nebo jen pootevřít až do rychlosti 30 km/h. Dojezd dle normy WLTP činí relativně skromných 201 kilometrů, tedy asi o 30 km méně než u verze s pevnou střechou.

„Před třemi roky jsme uvedli na trh čistě elektrické MINI Cooper SE a dnes má každé páté Mini prodané v Evropě elektrický pohon. Těší mě, že můžeme 999 zákazníkům MINI nabídnout mimořádný a exkluzivní pocit z jízdy jako v motokáře se staženou střechou,“ říká Stefanie Wurst, ředitelka značky Mini.

V Nizozemsku vyráběný Mini Cooper SE Cabrio se bude prodávat výhradně na starém kontinentu. K dispozici je v černé barvě Enigmatic Black a stříbrné White Silver. Kliky dveří, boční prahy a rámečky předních a  zadních světel jsou lakovány bronzovou.

Prodejní cenu zatím automobilka neuvedla. Elektrické Mini s pevnou střechou stojí 990 600 Kč.

Reklama

Načítám