Hlavní obsah

Škoda představuje nový designový jazyk, bude o dost hranatější

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Auto v rámci pravidelné výroční konference, na které dnes online prezentovala hospodářské výsledky, ukázala i fotografii záměrně rozmazaného SUV. I z toho mála, co je vidět je zřejmé, že jeho tvary budí zaslouženou pozornost.

Článek

Nový model – SUV menší než Kodiaq – představený na jediné fotografii, budí dohady. Není jisté, zda je to koncept, nebo zda jde o sériové provedení. Stejně tak netušíme, zda jde o elektromobil, nebo zda jej bude pohánět klasický spalovací motor.

Přikláníme se ale k elektromobilu – když si fotografii hodně zvětšíte, uvidíte v nezamaskované části zarytou masku, což je typické právě v případě elektromobilů. Hezkým detailem jsou i vzhůru situovaná diodová světla pro denní svícení a pozornější čtenáři si všimnou i úzkých světel vzadu.

Zaujmou i krátké převisy. A teď to nejdůležitější: chystaný model/koncept vypadá krabicovitěji než současné modely, mnohem hranatěji, na což odkazuje i samotné označení. Automobilka hovoří o novém designovém jazyce nazvaném „Modern Solid“.

Odcházející šéf Škody Thomas Schäfer nový designový jazyk, který pravděpodobně převezmou i další modely značky, obhajuje tím, že automobilce umožní lépe se vyrovnat s rychle se měnícími nároky zákazníků a přiblížit se jejich životnímu stylu.

„Můžu vás ujistit, že jak pro zákazníky, tak pro konkurenci to bude moment velkého překvapení,“ řekl Schäfer. Mladoboleslavská automobilka slíbila, že bližší informace uvolní v druhé polovině letošního roku.

Reklama

Související témata:
Načítám