Hlavní obsah

Kam vyrazit o víkendu? V Česku se budou konat závody historiků i sraz československých motorek

Foto: Škoda Auto

Čerstvě zrenovovaná Škoda 1100 OHC Coupé bude mít jízdní premiéru na akci Jarní Sosnění & Sosnová Classic 2022 už tuto sobotu

Už máte program na víkend? Nahlédli jsme do kalendáře českých automobilových a motocyklových srazů a akcí a přinášíme vám přehled toho nejzajímavějšího, kam se můžete jet podívat. Jsou pro vás zajímavější československé motorky, exkluzivní sporťáky a supersporty, historické závoďáky nebo nadšenecká veteránská rally?

Článek

Nevíte, kam vyrazit o víkendu? Připravili jsme pro vás několik akcí s vůní benzinu.

Černokostelecké Padesátky 2022

Chcete si prohlédnout československé motorky z minulosti a příjemně si zavzpomínat? V sobotu 14. května se v Kostelci nad Černými Lesy ve středních Čechách bude konat sraz „Československé padesátky“, setkání nadšenců a fanoušků starých „fichtlů“ a malých motocyklů do 50 cm3 vyrobených do roku 1989 v Československu. Od 14 hodin pak od Černokosteleckého pivovaru startuje i tradiční vyjížďka.

Párky a káry

Na zítřejší sobotu je v plánu také setkání příznivců sportovních a luxusních vozů. Zítřejší „Párky a káry“ se uskuteční před showroomem prodejce exkluzivních vozů Miroslava Pavlíka v Písku a pořadatelé připravují přehlídku nejzajímavějších moderních i starších supersportů od nejslavnějších značek jako Ferrari, Lamborghini, Bugatti nebo Porsche. Objeví se i populární „eMkové“ bavoráky nebo sportovní mercedesy z dílen divize AMG. Akce je naplánována v čase od 10 do 15 hodin.

Foto: Československé padesátky

Československé padesátky 2022 jsou srazem pro všechny nadšence do maloobjemových československých motocyklů

Jarní Sosnění & Sosnová Classic 2022

V sobotu se na Sosnové nedaleko České Lípy při příležitosti 45 let Autodromu Sosnová a zahájení nové sezony koná tradiční Jarní Sosnění a & Sosnová Classic 2022. Unikátní přehlídka historických aut a závodních speciálů představí spoustu exkluzivních vozů, včetně nejstarších závoďáků z počátku 20. století, vozů Formule 1 nebo speciálů Le Mans. Představí se i jezdci z historie továrního týmu Škoda Motorsport, včetně legendy světové rally a mistra světa Stiga Blomqvista. K vidění bude i unikátní Škoda 1100 OHC Coupé.

XXXVIII. Mezinárodní Veteran Rallye Pardubice

Jako každoročně se v sobotu na Pardubicku uskuteční tradiční Mezinárodní Veteran Rallye Pardubice pro automobily a motocykly do roku výroby 1982. Sraz účastníků bude na Pernštýnském náměstí v Pardubicích, kde již od 8 hodin bude zahájena prezence a technická přejímka. Nadšenecká rally oficiálně startuje v 11 hodin a je naplánována do 16 hodin, přičemž účastníci ujedou trasu o přibližné délce 90 kilometrů a budou plnit zvláštní zkoušky.

Reklama

Související témata:
Načítám