Hlavní obsah

Kam o víkendu? V Česku se ukáží ameriky, parní stroje, veterány i investiční auta

Foto: Petr Bellinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další víkend se blíží a my vám již tradičně přinášíme přehled těch nejzajímavějších událostí s motoristickou a technickou tématikou, kam se můžete jet podívat. O nastávajícím víkendu se nadšencům představí klasické ameriky, veterány, historické parní stroje i exkluzivní investiční auta, která vám mohou vydělat slušné peníze.

Článek

Kam o víkendu? Už tradičně vám připomínáme ty nejzajímavější auto-moto akce v následujícím volnu.

Lucky Cruisers Weekend 2022

Jste příznivci amerických bouráků? V autokempu Merkur v Pasohlávkách na jižní Moravě se o nadcházejícím víkendu uskuteční tradiční sraz amerik Lucky Cruisers Weekend. Již 13. ročník srazu veškerého detroitského železa se koná ve dnech 9. až 12. června a pro majitele velkých silničních křižníků i návštěvníky přinese spoustu osmiválcového burácení, zábavy i soutěží.

Pro majitele, co hrdě tvrdí, že nacouvali více mil, než najeli dopředu, je připravena soutěž v couvání, chybět nebude ani populární soutěž o nejlepší osmiválcový zvuk a zajímavou gastronomickou vložkou budou i soutěže ve snědení mega burgeru na čas nebo spořádání extrémně pálivých chilli papriček. Letošní Lucky Cruisers Weekend 2022 tak nabídne pořádnou zábavu.

Foto: Národní technické muzeum

Na výstavě „Letná pod parou“ v Národním technickém muzeu v Praze se představuje spousta historické parní techniky

300 mil zemí českou

Motoristická historie je plná zapomenutých dálkových závodů a jedním z nich byla i československá soutěž 300 mil zemí českou, která zůstala zapomenuta ve stínu většího a slavnějšího závodu 1 000 mil československých. Nadšenci do veteránů se rozhodli soutěž obnovit a letošní ročník startuje již o tomto víkendu.

Novodobý závod 300 mil zemí českou je událost pro všechny nadšence a majitele veteránů a láká na 480 kilometrů dlouhou pouť po území Čech. Vedle slavnějších 1 000 mil československých se však zajímá zejména o poválečná klasická auta, ale nezakazuje účast ani těm předválečným. Letošní 8. ročník se koná ve dnech 11. až 12. června a začíná v Praze Horních Počernicích na Chvalské tvrzi.

Foto: Jakub Deml

Jedním z investičních aut ve sbírce Portu Gallery je i legendární BMW M3 E30, které jsme pro vás v minulosti otestovali

Letná pod parou v Národním technickém muzeu

A když o víkendu budete v Praze, rovnou zavítejte i na výstavu „Letná pod parou“ v Národním technickém muzeu. To ve spolupráci s Muzeem starých strojů a technologií v Žamberku oživilo venkovní areál muzea v duchu století páry a láká všechny nadšence do historických parních strojů.

Návštěvníci se navíc budou moci svézt ve vagonku za ojedinělou dochovanou malou lokomotivou ČKD typu B70 z roku 1940. Mimořádným exponátem je osobní parní automobil od americké firmy Locomobile Company of America z roku 1902, objednaný pro následovníka trůnu Františka Ferdinanda d´Este, a představí se i stabilní benzinový motor Lorenz. Časově omezená výstava se koná zdarma v rámci vstupného do muzea.

Den otevřené garáže Portu Gallery

Česká investiční galerie Portu Gallery vedle umění a dalších sběratelských zajímavostí investuje také do klasických aut a o nadcházejícím víkendu nabízí stávajícím i potenciálním novým investorům nahlédnout do své garáže. Na jednom místě tak bude k vidění kompletní sbírka veteránů, do jaké lidé měli příležitost investovat. Investiční platforma pochopitelně plánuje svou sbírku postupně rozšiřovat, což bude investiční příležitost i pro vás. Den otevřené garáže Portu Gallery se uskuteční v sobotu od 13 do 20 hodin v samém srdci Litoměřic.

Všechny potřebné informace pro návštěvníky naleznete na oficiálních stránkách uvedených událostí. Víte o dalších zajímavých auto-moto akcích o nadcházejícím víkendu? Napište o nich ostatním do komentářů. Děkujeme!

Reklama

Související témata:
Načítám