Hlavní obsah

Kam o víkendu? V Česku se koná Spartakyáda, setkání největších amerik i závody veteránů a motorek

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte plány na nastávající víkend? Pokud ne, už tradičně vám přinášíme naše tipy na motoristické události o nejbližším víkendovém volnu. V Česku se připravuje letošní Česká Tourist Trophy, „Spartakyáda“ pro legendární Škodovky, nadšenecký sraz amerických náklaďáků a užitkových i služebních vozů a veteránská soutěž a jízda pravidelnosti „do kopca“.

Článek

Kam o víkendu? Už tradičně vám připomínáme ty nejzajímavější auto-moto akce v následujícím volnu.

Česká Tourist Trophy 2022

Fascinuje vás rychlost i extrémní nebezpečí silničních závodů na silných motorkách? O následujícím víkendu ve dnech 13. až 14. srpna v Hořicích v podkrkonoší odstartuje Česká Tourist Trophy. Původně závod veteránů na přírodní silniční trati navazuje na slavnější soutěž 300 Zatáček Gustava Havla a poprvé se uskutečnil už v roce 1992.

I v rámci letošního ročníku České Tourist Trophy se budou konat dvojzávody tříd Supersport a Superbike zařazených do mezinárodního šampionátu silničních závodů IRRC. A když už budete v Hořicích, můžete navštívit také místní motomuzeum. To oslavuje závodění na jedné stopě i české jezdecké legendy v čele s Gustavem Havlem a Františkem Šťastným.

Foto: AMK Hořice

Česká Tourist Trophy je součástí mezinárodního šampionátu silničních závodů IRRC

15. Spartakyáda

Kdo by si nevzpomněl na slavnou éru spartakiád. Veřejná tělocvičná vystoupení tvoří jednu z hlavních vzpomínek na socialismus, ale víte, že v dnešních dnech existuje i „Spartakyáda“? O víkendu ve dnech 12. až 14. srpna se v Trhové Kamenici v Pardubickém kraji bude konat už 15. ročník nadšeneckého srazu. A ti všímavější z vás si už jistě uvědomují, co se tam ukáže.

I letošní 15. Spartakyáda je tradičním setkáním nadšenců a majitelů historických Spartaků od Škodovky, zahrnujících modely Škoda 440, 445 a 450. Letošní sraz navíc láká na zajímavou fotosoutěž pro kreativní umělce s foťákem v ruce. Inspirujte se, zachycujte nezapomenutelné momentky a zkuste udělat nejlepší fotku srazu a vyhrajte. Zkusíte to?

US Racket Trucks

Parádní muzeum amerických historických aut JK Classics na nastávající víkend připravuje tematickou událost US Racket Trucks. Zajímá vás, co se tam představí? Je to přátelské setkání majitelů amerických tahačů, odtahovek, pick-upů, dodávek, autobusů, traktorů či policejních, sanitních i hasičských aut. Letošní sraz „velkých kár“ současně přinese dobré jídlo, pití i americkou hudbu.

Lidé z muzea navíc slibují parádní doprovodný program i soutěže. Na poledne pak připravují i ukázku záchranné akce při simulovaném požáru. Bojovat s plameny bude ikonický americký „hasičák“ Mack CF 685F z roku 1971. Americký sraz US Racket Trucks se bude konat v sobotu 13. srpna od ranních do podvečerních hodin.

Foto: Michal Sakař

Honosné exponáty muzea severoamerických vozů JK Classics

Radegast 33

Dnešní pozvánky na motoristické události o nastávajícím víkendu zakončíme dalším závoděním. Valašská Bystřice nedaleko Rožnova pod Radhoštěm v sobotu 13. srpna přivítá závody veteránů a jízdu pravidelnosti do vrchu jménem Radegast 33. Soutěž přitom navazuje na tradici závodu Radegast z roku 1976.

V letošním ročníku se závod Radegast 33 vrací na dřívější místo startu u Společenského domu u Pernických. Veteránská soutěž s podtitulem „Veteráni do kopca“ startuje v sobotu v 9 hodin ráno, přičemž o hodinu dříve začíná prezence a technická přejímka klasických aut.

Všechny potřebné informace pro návštěvníky naleznete na oficiálních stránkách uvedených událostí. Víte o dalších zajímavých auto-moto akcích o nadcházejícím víkendu? Napište o nich ostatním do komentářů. Děkujeme!

Reklama

Související témata:
Načítám