Hlavní obsah

Kam o víkendu? V Česku odstartuje rally a sjedou se nadšenci do evropských i amerických strojů

Foto: Jiří Čermák

Následující letní víkend se pomalu blíží a my vám již tradičně přinášíme pár tipů, kam vyrazit, pokud vaše srdce bije pro auta nebo motorky. Nedaleko od Prahy odstartuje „italská“ orientační jízda, v Čáslavi se sjedou Porsche, v Příbrami se pojede rally a setkají se i nadšenci a majitelé amerických strojů.

Článek

Kam o víkendu? Už tradičně vám připomínáme ty nejzajímavější auto-moto akce v následujícím volnu.

51. Giornata Lancisti Jílové u Prahy

Milujete klasická auta ze slunné Itálie a rádi byste je viděli zaparkovaná i v pohybu? Čeští nadšenci do Lancií na sobotu 23. července připravují orientační jízdu s prvky setinové rally v Jílovém u Prahy. Srdečně zvou všechny příznivce a milovníky automobilového sportu a slibují, že vy i jezdci se můžete těšit na 7 měřených úseků s hlavním zacílením na přesnost nikoliv rychlost.

Pořadatelé z českého Lancia klubu navíc dodávají, že umožnili přihlášení na akci i majitelům vozů jiných značek, a tak rozhodně bude na co koukat. První soutěžící vozidlo odstartuje v Jílovém u Prahy v 10 hodin dopoledne a všechna auta budou odjíždět dle startovní listiny.

Foto: Porsche

Slavná německá značka Porsche má celosvětově velkou komunitu zapálených nadšenců

Letní sraz Porsche v Čáslavi

Nadšenecké setkání na následující víkend si připravili také majitelé Porsche spadající do české komunity Porsche.108.cz. V sobotu 23. července se společně setkají v Čáslavi ve Středočeském kraji, kam se za nimi mohou přijít podívat i nadšenci z veřejnosti, kteří mohou slavná auta stuttgartské značky bohužel jen obdivovat.

Majitelé klasických i moderních vozů Porsche se sjedou v okolí náměstí Jana Žižky z Trocnova v Čáslavi už od ranní 9. hodiny.

41. Silmet Rally Příbram

Přijde vám zajímavější vidět pořádnou dynamickou akci se spoustou spáleného vysokooktanového závodního benzinu? Ve dnech 22. až 23. července v okolí Příbrami startuje 41. Silmet Rally Příbram, která jistě zaujme a přitáhne pozornost všech nadšenců do motoristického sportu.

A bude na co koukat! Spolu s nejmodernějšími soutěžáky Škoda Fabia R5/Rally2 nebo Hyundai i20 R5 budou startovat i opravdové zajímavosti automobilového sportu jako Ford Fiesta WRC, Škoda 130 LR, Mitsubishi Lancer Evolution nebo Porsche 911 GT3.

Foto: Škoda Motorsport

Na letošní 41. Silmet Rally Příbram bude spousta posádek startovat s úspěšnou soutěžní Fabií

Howling 2022

V našem kalendáři nadcházejících víkendových akcí máme i specialitu pro fanoušky amerických aut a motorek. Motorkařský klub Pit Bulls MC Czech ve dnech 22. až 24. července pořádá tradiční letní setkání amerického železa Howling 2022 v okolí Probošťských jezer nedaleko Staré Boleslavi ve středních Čechách.

Nadšenci do amerických motorek a bouráku se tam pravidelně sjíždějí už od devadesátých let minulého století a my věříme, že připravují parádní přehlídku zajímavostí ze země neomezených možností.

Všechny potřebné informace pro návštěvníky naleznete na oficiálních stránkách uvedených událostí. Víte o dalších zajímavých auto-moto akcích o nadcházejícím víkendu? Napište o nich ostatním do komentářů. Děkujeme!

Reklama

Související témata:
Načítám