Hlavní obsah

Kam o víkendu? Svět Škodovek připravuje zábavu pro děti a u Příbrami budou socialistické motorky

Foto: Lukáš Volšický

Už máte plány na nastávající víkend? Pokud stále nemáte definitivní program, již tradičně jsme pro vás vybrali čtveřici zajímavých akcí se zábavným programem pro celou rodinu. Pojedete se podívat na klasické škodovky, legendární americké motorky, náklaďáky i vojenskou techniku nebo závody dvoutaktních motorek z komunistické éry na letišti?

Článek

Kam o víkendu? Už tradičně vám připomínáme ty nejzajímavější auto-moto akce v následujícím volnu.

Svět Škodovek posílí dětskou lásku k autům

Jedna z největších soukromých sbírek historických vozů Škoda se veřejnosti otevřela teprve před rokem a pravidelně láká na unikátní exponáty, jaké nemá ani tovární muzeum automobilky v Mladé Boleslavi. Automuzeum Svět Škodovek u Benešova navíc na nastávající víkend připravuje speciální nabídku, kterou chce oslovit zejména nejmladší motoristické nadšence a jejich rodiče.

O víkendu od 4. do 5. června připravuje akci nabízející vstup zdarma pro děti do 15 let v doprovodu rodičů. Když s dítětem přijdou oba rodiče, zaplatí za rodinné vstupné 300 Kč na místo obvyklých 400 Kč. Pokud s „motoristickým mládětem“ přijde pouze jeden rodič, bude celkové vstupné stát jen 150 Kč místo běžných 250 Kč. Na děti v expozici čeká i tajenka se sladkou odměnou, v dětském koutku pak kreslící Favorit, ve (na) kterém se mohou vyřádit.

Harley on Tour slibuje americkou zábavu pro celou rodinu

O víkendu poskytne rodinnou zábavu i pražská zastávka každoroční akce Harley on Tour. Letos se poprvé promění ve dvoudenní akci a uskuteční se v pátek 3. a sobotu 4. června v outletovém centru POP Airport, nedaleko Letiště Václava Havla v Praze. Slibuje zábavu v duchu Harley-Davidson, moto vyjížďky na legendárních amerických strojích zcela zdarma i doprovodný program s adrenalinovou FMX show Petra „Pilníka“ Piláta.

Dospělí motorkáři se budou moci projet na sedmnácti motocyklech Harley-Davidson, včetně nejžhavějších novinek, zatímco děti nad 150 centimetrů nebo teenageři se budou moci projet na zábavných elektromotorkách z Pitlandu. Většina návštěvníků tak bude mít příležitost svézt se na jedné stopě, a dokonce bezpečně nasbírat i vůbec první zkušenosti na motorce.

Foto: Harley-Davidson Praha

Letošní ročník akce „Harley on Tour“ v Praze je vůbec poprvé dvoudenní a nabídne svezení na více než sedmnácti motorkách

Kopřivnické dny techniky přinesou životní zážitky

Klasické škodovky i legendární motocykly z Ameriky vypadají senzačně, ale raději se podíváte na náklaďáky a další velkou techniku? Na polygonu Tatra Kopřivnice se o víkendu 4. a 5. června uskuteční jubilejní 10. ročník Kopřivnických dnů techniky. Pořadatelé lákají na vstup zdarma, civilní náklaďáky, vojenskou i hasičskou techniku, a dokonce i na nedělní otevřený den na montážní lince nákladních vozidel v továrně Tatra.

Současně nebude nouze ani o životní zážitky, protože návštěvníci se svezou v nákladních vozech Tatra s testovacími řidiči, vyzkouší si řízení autobusu na uzavřeném polygonu pouze s řidičákem skupiny B, zažijí vojenský obrněný transportér OT-64 SKOT, závodní Tatry 603 na klopeném oválu i řízení exkluzivních supersportovních vozů Ferrari a Lamborghini a mnoho dalšího.

Socialistik Dragster láká nadšence do motorek z komunistické éry

Chcete o nastávajícím víkendu vidět něco opravdu nevšedního? V sobotu 4. června se vydejte na letiště Dlouhá Lhota u Příbrami a podívejte se na druhý závod z nadšeneckého seriálu Socialistik Dragster. Ten spojuje tradici motocyklových veteránů se světem dragsterů a chce zaujmout všechny nadšence pro jednu stopu.

Seriál finančně dostupných závodů se jezdí na sériových i upravených motocyklech značek Jawa, ČZ a dalších dvoutaktech vyráběných za komunistické éry v Československu nebo ve východním Německu. Nejdůležitější informace o akci Socialistik Dragster i ostatních akcí z našeho dnešního přehledu pak najdete na oficiálních stránkách příslušných organizátorů.

Víte o dalších zajímavých auto-moto akcích o nadcházejícím víkendu? Napište o nich ostatním do komentářů. Děkujeme!

Reklama

Související témata:
Načítám