Hlavní obsah

Kam o víkendu? Na závodech po celém Česku poteče vysokooktanový benzin proudem!

Foto: Rallye Český Krumlov/Jaroslav Červ

Konečně se blíží konec týdne a čeká nás další víkend, ale co o něm podniknout? Znovu jsme se podívali do kalendářů auto-moto akcí, abychom pro vás vybrali to nejzajímavější, na co se o tomto víkendu můžete jet podívat. Zaujme vás motocyklový závod 300 zatáček Gustava Havla, autokros v Přerově, truck trial v Mohelnici nebo rally v Českém Krumlově?

Článek

Kam o víkendu? Už tradičně vám připomínáme ty nejzajímavější auto-moto akce v následujícím volnu.

300 zatáček Gustava Havla pro nejodvážnější motorkáře

Jednou z nejzajímavějších událostí o nadcházejícím víkendu je letošní ročník legendárního motocyklového závodu 300 zatáček Gustava Havla z mezinárodního mistrovství České republiky na přírodních okruzích. V Hořicích v Podkrkonoší se jezdí od roku 1936 a od roku 1968 nese jméno českého závodníka Gustava Havla, jenž patřil mezi světovou špičku a tragicky zahynul v roce 1967 při cestě do zaměstnání.

Letošní závod se jede ve dnech 21. a 22. května a všechny důležité informace pro diváky najdete na oficiálních internetových stránkách Automoto klubu v AČR Hořice. Při příležitosti letošních 300 zatáček Gustava Havla se v nedalekém muzeu Museum Czech Road Racing v Hořicích otevírá nová výstava „120 let na závodní motorce“, trvající až do 11. září letošního roku.

300 zatáček Gustava Havla z pohledu jezdců:

Na mistrovství ČR v autokrosu se bude pořádně prášit

Máte raději závodění na čtyřech kolech, řev motorů a prach nebo bláto? Ve dnech 20. až 22. května bude přerovský autoklub pořádat mistrovství České republiky v autokrosu na závodišti v Přerově v Olomouckém kraji. Nejdůležitější informace pro diváky o třetím mistrovském podniku letošního roku najdete na oficiálních stránkách organizátorů podniku z Auto Klubu Přerov.

Truck Trial Mohelnice bude za každého počasí

V Mohelnici na Olomoucku se ve dnech 21. a 22. května jede letošní Velká cena Mohelnice v truck trialu. Na závodníky v terénních speciálech i náklaďácích čekají divácky zajímavé náročné zkoušky, které se navíc uskuteční za každého počasí. Povětrnostní podmínky a jejich změna v průběhu závodu nejsou podle organizátorů důvodem pro zrušení závodu, pokud by významně neovlivnily jeho bezpečnost. Informace o závodu seriálu mistrovství České republiky v truck trialu, závodišti a vstupném naleznete na oficiálních stránkách akce.

Foto: Rallye Český Krumlov/Petr Skřivánek

V Českém Krumlově bude startovat i Václav Pech s brutálně rychlým Focusem WRC

Česká špička pojede rally v Českém Krumlově

O nadcházejícím víkendu si na své přijdou i milovníci rally, protože ve dnech 20. a 21. května v Českém Krumlově startuje tradiční největší motoristická show na jihu Čech. V letošním 49. ročníku Rallye Český Krumlov bude startovat i česká jezdecká špička jako Jan Kopecký se Škodou Fabií Rally2 evo nebo Václav Pech se starším, ale pekelně rychlým Fordem Focus WRC. Všechny potřebné informace najdete na internetových stránkách rally.

Víte o dalších zajímavých auto-moto akcích o nadcházejícím víkendu? Napište o nich ostatním do komentářů. Děkujeme!

Reklama

Související témata:
Načítám