Hlavní obsah

Hezčí tvářička, lepší výbava a silnější hybrid: Modernizovaná Honda Jazz přijíždí do Evropy

Foto: Honda

Uvažujete o nákupu nejnovější Hondy Jazz? Doporučujeme vám ještě chvíli počkat. Malá Honda už brzy přijede do Evropy s decentními designovými vylepšeními, novou „sportovní“ výbavou, vylepšenou bezpečností i silnějším hybridem.

Článek

Lednový Tokijský autosalon je už minulostí, v hlavním městě Japonska se pod září výstavních reflektorů jako obvykle ukázaly především novinky pro domácí trh. Spolu s nimi se však předvedlo i pár kousků, s kterými se setkáme i u nás v Evropě. Například Honda odhalila modernizovaný městský kompakt Fit a všechny modernizace přenesla i na evropský Jazz. Díky vylepšením má svěžejší design, silnější hybrid i novou výbavu Advance Sport pro základní Jazz i dobrodružnější Jazz Crosstar.

A na co se zájemci o malou, ale nečekaně praktickou Hondu nově mohou těšit? Sportovní výbava Advance Sport přichází s novým nárazníkem s většími vstupy vzduchu, maskou chladiče s tvarem včelí plástve, upravenými bočními prahy a specifickými 16" koly s pěti dvojitými paprsky.

Foto: Honda

Nejvýraznějším novým prvkem faceliftovaného Jazzu jsou dynamičtější přední nárazník, nová maska a tmavší světlomety

Specialitou základního modelu s nejnovější výbavou je nový šedý odstín laku Urban Gray, přičemž dobrodružnější Jazz Crosstar láká na novou světle modrou Fjord Mist. Automobilka během oficiálního debutu ukázala pouze zásadní novinky, ale decentních vylepšení se dočkají i vozy s již prodávanými výbavami Elegance a Advance. Zaujmou výraznější mřížkou chladiče, tmavšími výplněmi světlometů nebo novými designy litých kol.

Minimální změny se pak dotkly interiéru. Spojení 7" digitálního přístrojového štítu s 9" infotainmentem je na svém místě, stejně jako charakteristická praktická zadní sedadla Magic Seats. Honda se při modernizaci věnovala především přepracovaný nabídce barev, lepším specifikacím výbav a novému čalounění sedadel pro Jazz Crosstar. Novou variantu Advance Sport poznáte díky sportovnějšímu tříramennému volantu a exkluzivnějšímu čalounění z černého semiše a syntetické kůže.

Foto: Honda

Nový balíček výbavy Advance Sport si můžete objednat i pro dobrodružnější Jazz Crosstar

Ve všech modelech Honda vylepšila i standardní bezpečnostní asistenci Honda Sensing ADAS novou kamerou s vyšším rozlišením i širším úhlem zorného pole. Systém je také výkonnější a pomocník Traffic Jam Assist nově podporuje aktivní zásah do řízení už od 0 km/h. Život v každodenních kolonách tak zase bude příjemnější. Všechny Hondy Jazz e:HEV jsou navíc standardně vybaveny deseti airbagy.

Foto: Honda

V praktickém interiéru je novinek minimum. Honda však vylepšila bezpečnostní systém lepší kamerou a výkonnějším hardwarem

Nejnovější Jazz se v Evropě prodává výhradně jako hybrid už od zahájení prodeje, ale v rámci modernizaci přijíždí s jeho posílenou variantou. S kombinovaným výkonem 123 koní (90 kW) a maximálním točivým momentem 253 newtonmetrů je o 14 koní (10 kW) silnější než odcházející varianta. Větší síly značka dosáhla zvýšením výkonu elektromotoru pohánějícího přední kola, který spolupracuje se startér-generátorem a atmosférickou benzinovou patnáctistovkou o 107 koních (79 kW) a 131 newtonmetrech.

Honda vylepšila i automatickou převodovku pro lepší odezvu a jemnější chod, přičemž Jazz nově může tahat zátěž až 500 kilogramů. Oba modely s novou výbavou Advance Sport navíc disponují vylepšenou jízdní dynamikou. Díky přepracované odezvě plynového pedálu jsou živější a mají vyšší bod řazení pro převodovku. Pro lepší agilitu v zatáčkách následně technici vsadili na tvrdší odpružení, o 8 % vpředu a 20 % vzadu, ve spojení s tužšími tlumiči.

Faceliftovaná Honda Jazz e:HEV se v Evropě začne prodávat už v následujících měsících, oficiální ceník bude zveřejněn krátce před zahájením prodeje.

Reklama

Načítám