Hlavní obsah

Boj pokračuje. Tesla znovu snížila ceny

Foto: Se svolením společnosti Tesla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký výrobce elektromobilů Tesla snížil ceny svých vozů Model Y v Německu i některých dalších evropských zemích.

Článek

S odkazem na sdělení firmy o tom informovala agentura Reuters. Tesla už před týdnem zlevnila svá auta Model Y a Model 3 v Číně.

V Německu firma podle Reuters například snížila cenu vozu Model Y Performance o 5000 na 55 990 eur (zhruba 1,4 milionu Kč), tedy přibližně o osm procent. Ke snížení cen Tesla přikročila také ve Francii, Nizozemsku a Norsku, upozornil server televize CNBC.

Údaje Spolkového úřadu pro motorová vozidla (KBA) tento týden ukázaly, že Tesle v Německu loni klesl prodej o devět procent na 63 685 vozů. Teslu tak v čele německého trhu s automobily s čistě elektrickým pohonem vystřídala domácí značka Volkswagen.

Minulý týden Tesla oznámila, že od 29. ledna do 11. února pozastaví výrobu ve své továrně nedaleko Berlína. Důvodem je nedostatek součástek v důsledku narušení dodavatelského řetězce kvůli útokům jemenských povstalců na obchodní lodě v Rudém moři.

Reklama

Související témata:
Načítám