Hlavní obsah

Nové staré MINI vás přijde na 1,5 milionu korun

Foto: Archiv Garáž.cz

Za tuhle cestu časem si pořádně připlatíte. Pokud jste ale někdy snili o malém ikonickém MINI, můžete si ho teď pořídit jako retromod v nejvyšší možné kvalitě, ale pořád v duchu originálu.

Článek

MINI od BMW vyrostlo natolik, že se skutečně některým začalo stýskat po původním prckovi. Většinou tedy těm, kteří si neuvědomují, že jsme jako lidi taky trochu vyrostli, a interiér půl století starého vozu už opravdu v některých ohledech nedostačuje. Nesundávejme ale růžové brýle nostalgie, protože tohle autíčko bude spíš sběratelským kouskem a modelem pro zábavu. Ručně vám ho postaví David Brown - ten samý, co je zodpovědný za retromod Jaguaru E-Type jménem Speedback GT. Určitě si vzpomínáte na nádherný vůz s vnitřnostmi z Aston Martinu a Jaguaru. Jeho cenovka se pohybovala kolem půl milionu liber. Omlazené MINI je naštěstí o něco levnější.

Foto: Archiv Garáž.cz

Brown vůz velmi vkusně modernizoval, takže na exteriéru najdeme řadu hliníkových prvků a materiál se spolu s kůží a dřevěným obložením přestěhoval i do interiéru. Všechno je stylové a robustní, k dispozici je klimatizace, palubní systém s veškerou konektivitou a dokonce i držáček na nápoje - tohle MINI se vším všudy přeskočilo do třetího tisíciletí, ale pod kapotou má původní třináctistovku a čtyřstupňový manuál. Motor má podle všeho o 50% výkonu navíc, což vás ovšem bezpečně udrží pod hranicí stovky koní. Tenhle klenot není na závodění ani stěhování, je pro radost.

Foto: Archiv Garáž.cz

David Brown je dalším z řady výrobců, kteří investují pro mnohé nesmyslné balíky peněz, aby vozy svého mládí dostali do formy. I proto věříme, že ta cena se dá obhájit, pokud MINI opravdu milujete. Je to zkrátka limitka pro fajnšmekry - chudina se musí spokojit s duševními následovníky britského prcka, třeba Fiatem 500, Smartem nebo novým Twingem. Charakteru dobového MINI se nemohou rovnat ani náhodou, ale stojí čtyřikrát méně. Tak co, volíte srdcem nebo peněženkou?

Reklama

Načítám