Hlavní obsah

Nové Lamborghini pro policii

Foto: Archiv Garáž.cz

Italští policisté mají skvostný život, protože si zadky vozí v supersportech. Právě nyní pořídila italská policie do služby už druhé luxusní Lamborghini. Po Gallardu přichází na řadu nový Huracán.

Článek

Mohlo by se zdát, že auto bude mít na starosti chytání dálničních pirátů, ale my víme, že je policie v Itálii pro rychlou jízdu na dálnici dosti benevolentní, takže jeho poslání bude úplně jiné. Úkolem Lamborghini bude prodevším záchrana lidských životů, tedy když to přeložíme - bude mít na starosti urgentní převoz orgánů na transplantaci. Samozřejmě pokud bude potřeba dostane se i k plnění běžných úkonů italské policie, a to v garáži Bologňského dálničního oddělení.

Foto: Archiv Garáž.cz

Policie si přídila standardní Lamborghini Huracán, který má pod kapotou atmosférický desetiválec s výkonem přes 600 koní, nechybí tu pohon všech kol a automatická převodovka. Pro policii je důležitější výbava, kterou mohou využít. Do ní patří modré a hlasité majáky, k tomu kamera a speciálně upravený zavazadlový prostor pro převoz orgánů. A nesmíme zapomenout na typické zbarvení italské policie s nápisem Polizia

Reklama

Načítám