Hlavní obsah

Nejznámější auta z populárních videoher

Foto: Lukáš Volšický/2K Czech

Tohle auto určitě poznáte, váže se k němu přece tolik herních vzpomínek… A slz!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladší ročníky na počítačích a tabletech prakticky vyrůstají, ale ruku na srdce, i mnozí dnešní třicátníci trávili svá dětská léta hodinami paření různých stříleček, strategií nebo třeba závodů. A právě ze světa populárních videoher vzešlo mnoho ikonických vozidel, na která nelze jen tak zapomenout. Nebo ano? Tak schválně, otestujte se.

Článek

Abyste tento kvíz zvládli, nemusíte být nutně zarytí „gameři“, kteří tráví 16 hodin denně hraním nejnovějších pecek. Všeobecné znalosti o autech z ikonických populárních videoher vám zcela postačí. Tak jdeme na to, vzhůru do virtuálního boje!

1. Začneme čerstvou modernou. Cyberpunk 2077 vám umožní řídit jedno ikonické Porsche, ovšem jaký herní název pro něj vývojáři s přihlédnutím k licenci zvolili?
Foto: CD Projekt Red
2. Titul Grand Theft Auto 3 nabídl jeden rychlý černý vůz ozdobený plameny. Jak se ve hře jmenoval?
Foto: Rockstar Games
3. V původní české hře Mafia: The City of Lost Heaven vás prvními misemi provází Falconer Yellowcar. Jakým reálným modelem byl vůz (taxík) hlavního hrdiny příběhu inspirován?
Foto: Michal Sakař/Illusion Softworks
4. Na titulním obalu (coveru) a na načítací obrazovce videohry Need for Speed: Porsche (2000) Unleashed se objevuje model?
Foto: Lukáš Volšický/EA Canada
5. Teď zavzpomínejte na Grand Theft Auto: Vice City, kde důležitá vedlejší postava Lance Vance vlastní bílý sporťák. Povězte nám jeho herní název.
Foto: Rockstar Games
6. Ve kterém automobilu jedou protagonisté hry Mafia II „pozdravit“ hlavního hrdinu prvního dílu? Pozor, chceme znát reálný název modelu, kterým byl předmětný vůz inspirován.
Foto: Martin Baťa/2K Czech
7. Teď si dáme trochu perličku. Hra Need for Speed: Hot Pursuit (2010) se po deseti letech dočkala remasteru. Jaký vůz však v novém vydání zcela chybí?
Foto: Electronic Arts
8. Antagonista které videohry řídí ikonické Audi Le Mans Quattro?
Foto: Petr Jenka/EA Canada
9. Kolik realisticky zpracovaných vozidel slibuje originální videohra Test Drive: Ferrari Racing Legends?
Foto: Lukáš Volšický/Eden Games
10. Ve které z níže vypsaných her jste mohli řídit Trabant?
Foto: Bohemia Interactive Studio

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Dnešní poděkování bychom chtěli věnovat kolegům a kamarádům (jmenovitě M. Sakařovi, L. Volšickému, P. Jenkovi a M. Baťovi), kteří si kvůli nám vybrané předmětné videohry nainstalovali a pořídili z nich pro kvízové účely potřebné screenshoty.

Reklama

Související témata:
Načítám