Hlavní obsah

Nejvýhodnější povinné ručení jedině na internetu

Foto: AOF s.r.o.

Nejvýhodnější povinné ručení jedině na internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Povinné ručení sjednané na internetu je označováno za cenově nejdostupnější. A nejde o žádný mýtus.

Článek

Povinné ručení představuje mezi řidiči známý produkt, který je již mnoho let povinný a vyžadovaný samotným státem. Jde o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla řídící se příslušným zákonem. Pojistka, z níž jsou hrazeny škody způsobené ostatním účastníkům silničního provozu. A může jít nejenom o újmu finanční, ale také újmu na zdraví.

Jestliže potřebujete pojistit nový či ojetý automobil nebo uvažujete o výměně dosavadní pojišťovací společnosti, zbystřete. Nežli vyrazíte na nejbližší pobočku pojišťovny, přečtěte si něco více o povinném ručení dostupném na internetu. S klasickým sjednáním u pojišťovacího agenta se totiž pojí řada negativních věcí, promítajících se do celkových nákladů.

·    Musíte absolvovat dalekou cestu na pobočku pojišťovny.

·    Ztrácíte svůj drahocenný čas zdlouhavým jednáním.

·    Cena povinného ručení se navyšuje minimálně o provizi pojišťovacího agenta.

Tak přesně s těmito neduhy lze zatočit prostřednictvím online povinného ručení.

Vše začíná u srovnání jednotlivých nabídek

Vaším odrazovým můstkem se musí stát spolehlivý srovnávač pojišťovacích produktů s bohatou databází pojišťoven. Právě skrze něj máte možnost porovnat stejné modely povinného ručení u více společností a vybrat si tu, která bude nejlevnější nebo naopak nejsympatičtější z pohledu prezentovaných služeb. Vždy myslete na to, že cenu povinného ručení ovlivňuje řada faktorů.

·    Věk a způsob využití automobilu.

·    Technické parametry motorového vozidla.

·    Celková doba bez nehod.

·    Dobrovolná připojištění.

Slevy na povinné ručení

Absence pojišťovacího agenta při výběru a objednání povinného ručení na internetu hraje zásadní roli. Neplatíte nikomu žádné provize. Levné pojištění odpovědnosti z provozu vozidla je obvykle spojeno s akčními a časově omezenými slevami a bonusy za to, že jej získáte skrze internetový formulář. Zároveň máte jistotu, že vás nečekají zbytečné vícenáklady. Jakou částku vidíte, takovou zaplatíte.

Právě porovnání několika nabídek na jednom místě je zárukou toho, že dostanete možnost vybrat si to nejlevnější povinné ručení. Na něj byste při obcházení fyzických poboček asi jenom stěží narazili.

Důležitá je pravidelná kontrola

Jestliže získáte výhodné povinné ručení tímto způsobem, rozhodně neusínejte na vavřínech. Ceny se každoročně mění jako všechno v naší společnosti. Z toho důvodu se nebojte provést srovnání pojištění odpovědnosti z provozu vozidla každoročně. Změnu pojišťovny můžete realizovat vždy šest týdnů před výročním datem pojistné smlouvy.

Načítám