Hlavní obsah

Nejstylovější závěrečná zkouška autoškoly. Žák jel v bugatti

Foto: Youtube

Matt Spector si na závěrečné zkoušky v autoškole půjčil auto od svého tatínka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pamatujete si ještě, jaká byla vaše závěrečná jízda v autoškole? Také jste byli tak nervózní, rozklepaní a doufali jste, že lehce opotřebovaná spojka „autoškoláckého“ auta vydrží? Jistě to tak měla většina z nás, ovšem v Americe to mají úplně jinak. Možná o něco lépe. Každopádně díky tomu se může stát, že za jistých okolností můžete udělat závěrečné jízdy třeba v Bugatti Chiron!

Článek

Ne že by žáci v USA byli méně nervózní či lehce opocení a rozklepaní. Tohle mají všichni, kteří se pokouší udělat řidičské oprávnění asi společné. Ovšem samotný průběh zkoušky už je v různých zemích jiný. U nás jsme zvyklí na to, že si sedneme do stejného ojetého auta, v jakém jsme jezdili po dobu výcviku. Vedle nás se usadí náš učitel a dozadu komisař. Ovšem dnes vám ukážeme, jak tohle funguje v Americe a že přijet ke zkouškám můžete třeba i v bugatti.

V USA si totiž zájemci o řidičský průkaz ke zkouškám mohou přivézt své nebo půjčené auto. Většina mladých řidičů si logicky bere auto od rodičů a nejinak tomu bylo i v případě Matta Spectora. Jen v jeho případě nešlo o žádné rodinné MPV, ale o Bugatti Chiron, tedy nejrychlejší sériové auto planety, jehož výkon je 1500 koní a točivý moment 1600 N.m. Jak je to možné? Jednoduché - tatínek Matta je bohatý podnikatel a sběratel aut a Chiron je prostě jen jedním z mnoha čtyřkolových skvostů v jeho garáži.

Další rozdíl je v tom, že v USA v autě s žákem a komisařem nejezdí učitel. V tomto případě je to ale celkem štěstí. Nějak nevíme, kam by se dovnitř vměstnal. Matt to ale i bez podpory učitele zvládl v tak výkonném autě na výbornou. Komisařka našla jen jednu malou drobnost, kterou mu vytkla, ale upřímně jsme přesvědčeni, že v tom byl Matt úplně nevinně. Podle záznamu ze závěrečné jízdy totiž prý Matt bojoval s cukavým rozjížděním. No, ale jde se vůbec s Bugatti Chiron rozjet plynule?

Důležité je, že mladý řidič má své oprávnění, a tak se mohl na oslavu vydat s bugatti k provozovně rychlého občerstvení. No, jak také jinak... Gratulujeme!

Reklama

Načítám