Hlavní obsah

Nejprodávanější budoucí model automobilky Kia?

 

Kromě elektromobilů vidí automobilky budoucnost v kategorii SUV. I proto se jich představuje čím dál víc a největší novinkou automobilky Kia je model Stonic, který by se měl v budoucnu stát tím nejprodávanějším modelem značky.

Článek

Určitě si říkáte, proč si právě v tomto případě Kia tak věří. Jsou to jednoduché předpoklady, protože nový model Stonic vstupuje do kategorie B-SUV, která by měla budoucnu výrazně zvýšit prodeje. V tuto chvíli se prodá zhruba milion těchto vozů za rok, ale za pár let se počet dvojnásobí. Na druhou stranu vstupuje Kia do výrazně konkurenčního prostředí, kde se nyní představuje jeden model za druhým. I sesterský Hyundai představil model Kona, který stojí na stejném základě. Kia Stonic je však výrazně hezčí a designem chce lákat nové zákazníky. Oficiálně bude představena na autosalónu ve Frankfurtu, na přelomu září a října bude mezinárodní prezentace a na přelomu roku se začne prodávat. 

My jsme se na evropskou předpremiéru Stonicu jeli podívat do Amsterdamu, do kosmopolitního a životem pulsujícího města, kde se mixují různé druhy dopravy. Kia Stonic sází na zajímavé tvary a výrazným způsobem nabídne možnost individualizace. Zatím největší, jakou kdy automobilka Kia nabídla. Stonic bude k dispozici ve 20 barevných provedeních a s nimi budete moci kombinovat dalších 5 barevných variant střechy. Přední část Stonicu vychází z nedávno představené, nové generace modelu Rio. Na stejném základu také Stonic stojí s tím, že je o něco málo větší a také vyšší. Nechybí mu klasické oplastování karosérie, které každý crossover a SUV musí mít. Asi nejzajímavější je zadní část s úzkými světlomety a také C sloupek, který je širší a barevně přechází až do střechy. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Kia Stonic bude také praktickým autem pro mladé rodiny. Zavazadlový prostor nabídne v základu přes 350 litrů s dvojitou přepážkou, díky které si můžete po složení sedaček vytvořit dokonale rovnou podlahu nebo si výrazně zvětšit zavazadlový prostor. Na zadních sedačkách Stonic nabídne vcelku slušný prostor jak pro nohy, tak také pro hlavu a sedačky s dobrým sklonem. K tomu má ještě nadprůměrné množství odkládacích prostorů. Designově je Stonic uvnitř hodně podobný modelu Rio. Nicméně to nebude mít jednoduché, protože modely do stejné kategorie připravuje koncern VW Group a také další značky. 

Reklama

Načítám