Hlavní obsah

Nejostřejší Golf jde do prodeje, můžete ho mít za 745 900 Kč

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Faceliftovaný Volkswagen Golf byl včetně sportovní verze GTI představen zkraje letošního roku. Několik designových a technických inovací doplnilo navýšení výkonu a vyšperkování modelu GTI paketem Performance.

Článek

Jestliže jsme měli u předfaceliftované verze model Clubsport, tak teď se hodně těšíme na GTI s novým paketem Performance, který má zlepšit trakci, zvýšit výkon, ale také rychlý hatchback lépe zabrzdit. Zajímavá je také cena, protože nejlepší Golf GTI Performance můžete pořídit za vynikající cenu 745 900 Kč. Nová verze GTI Performance disponuje navíc rozšířenou sériovou výbavou. Kromě digitálního panelu přístrojů Active Info Display, nového audiosystému „Composition Media“ včetně osmi reproduktorů a automatického ovládání světlometů s funkcí pro denní svícení je Golf GTI Performance sériově vybaven také samostmívacím vnitřním zpětným zrcátkem, senzorem deště, rozhraním pro připojení telefonu a vstupem USB.

Foto: Archiv Garáž.cz

A jak to vypadá v detailu z pohledu technických vylepšení? Golf GTI Performance dostane o 15 koní a o 20 Nm točivého momentu navíc, mezi přední nápravou bude samosvorný diferenciál s vektorováním točivého momentu a pro zastavení vozu budou připraveny výkonnější brzdy s červenými třmeny a kotouči o velikosti 340 mm vpředu a 310 mm vzadu. Zanedlouho by měl být k dispozici také sportovně laděný výfuk Akrapovič za příplatek, který by měl výrazným způsobem zlepšit zvukový projev Golfu GTI.

Reklama

Načítám