Hlavní obsah

Mostecký autodrom prochází velkou úpravou

Foto: Autodrom Most

Okruh v Mostě prochází velkou úpravou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejoblíbenějších českých okruhů prochází velkou zimní údržbou. A není divu, že ji potřeboval. Vždyť se zde kromě profesionálů každý rok prohání stovky amatérských nadšenců se svými plechovými miláčky. Pokud mezi ně patříte i vy, příští sezónu se můžete těšit na nový povrch.

Článek

Obnova asfaltu velkého závodního okruhu je součástí plánované velké obnovy a modernizace celého areálu, která prakticky začala už před třemi lety. Letošní fáze oprav odstartovala 19. listopadu, kdy byl okruh uzavřen a místo silných aut se na něj doslova vrhli dělníci se svými stroji.

A nejde jen tak o nějakou výměnu asfaltu. Nový povrch musí vyhovovat velmi přísným kritériím mezinárodní automobilové federace FIA a normám evropské motocyklové federace FIM Europe. Dělníci vyfrézují starý, na mnoha místech už hrbolatý asfalt v úseku dlouhém 2,4 kilometru a poté jej nahradí novou vrstvou. Nezbytná obnova asfaltového povrchu vyjde na zhruba 15 milionů korun.

Největším nepřítelem celé stavby je ale počasí. Jakmile začne mrznout, opravy musí být zastaveny. A to není dobře, protože příští rok bude na autodromu velmi živo. Kromě několika termínů volných jízd pro nás, běžné smrtelníky, kteří se zde mohou ochutnat pocit závodních jezdců, se totiž na okruhu odehraje několik velmi zajímavých motoristických akcí. Průběžně vás o nich budeme informovat, ale už teď prozradíme, že se můžete těšit na závody kamionů, veteránů, ale i legendárních Nascar.

Reklama

Související témata:
Načítám