Hlavní obsah

Morgan EV3 Junior: Pro dítka báječných a bohatých

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proč jsme se líp nenarodili? Mohli jsme mít tu nejlepší hračku všech dob. Elektrickou tříkolku přímo od Morgana se zpracováním, ze kterého se tají dech. Pokud tedy zvládnete rozdýchat tu cenovku, samozřejmě.

Článek

200 tisíc korun českých. Pro zájemce o základní verzi Fabie to zní jako absurdita, pořizovat si za takovou cenu autíčko pro dítě, ale tohle je oficiální výrobek Morganu a potenciální sběratelský kousek. V době, kdy vám Porsche prodá stolek s kusem motoru za dvojnásobek a Lamborghini vám z výfuku vyrobí špičkový audiosystém za čtyřnásobek uvedené ceny, si myslíme, že je tenhle prťavý elektrický Morgan vyloženě koupí roku. Vždyť se podívejte na ty detaily, které si v ničem nezadají s dospělým Morganem EV3. Karoserie je z karbonu, interiér je v kůži a dřevě, vše ručně vyráběné jako u "originálu". V základu máte na výběr ze tří barev, ale v rámci příplatkové výbavy si můžete Morgana zbarvit podle vlastní vůle a dokonce na něj dát i válečné barvy z klasického 3-Wheeleru. Je tu vůbec nějaký háček?

Foto: Archiv Garáž.cz

Jak se to vezme. Kdybych tuhle hračku dostal v pěti letech, pravděpodobně bych vůbec neřešil její technická data. Zajímalo by mě, jestli je to natankovaný/nabitý a jestli s tím můžu jezdit bokem. S touhle tříkolkou rozhodně jezdit bokem půjde, je dostatečně silná a všichni víme, jak snadné je přemotorované dětské autíčko - s jakýmkoliv pohonem - utrhnout, když se do toho vloží schopné dětské ruce (nebo dospělý zkoušející limity nosnosti). Tenhle Morgan má sice maximálku shodnou s dojezdem, přičemž obojí činí 16 km (resp. km/h), ale když to přepočítáte do dětských požadavků, je to minimálně 160 km (resp. km/h), což už jsou hodnoty regulérního EV3. Jinými slovy šestnáct kilometrů kolem baráku rychlostí, která trojnásobně převyšuje chodce, to je parádní nabídka. A s dobíjecím časem čtyři hodiny si můžete být jistí, že se stroj přes noc dobije, abyste byli další den připraveni vyrazit do dalších závodů.

Ty děcka se dneska teda maj. A nemusí být ani z bohatých rodin, protože nabídka cenově dostupných elektrických autíček nikdy nebyla pestřejší. Závidíme, proč to nepřiznat.

Reklama

Načítám