Hlavní obsah

Mini Clubman John Cooper Works - Extra rychlý Maxi Cooper

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdysi bylo nejrychlejší Mini malé, červené a se dvěma hrdly nádrže vzadu. Dnes jde o luxusně vybavené verze dostupných modelů, které si svými rozměry nezadají s konkurencí. A teď se k nim přidá Clubman.

Článek

Mini se rozhodlo rozšířit nabídku sportovních verzí John Cooper Works i na svůj model Clubman. Díky tomu se automobilka chlubí největším sportovním autem ve své historii.

Modely John Cooper Works představují vrchol nabídky britské značky pod křídly BMW. Ostatně nedávno jste si v našem testu mohli přečíst zažitky s kabrioletem, který nabízí poctivou porci koní a rozhodně nenese přídomek slavného úpravce omylem.

Operativní leasing MINI

Clubman dostal nejsilnější přeplňovaný zážehový čtyřválec z nabídky (231 koní a 350 N.m) a pohon všech kol All4. Za osmnáctipalcovými koly se nachází brzdy Brembo. A jak rychle brzdí, tak i sprintuje, vždyť na stovku umí vystřelit za 3,3 sekundy. I přesto ale nabízí spotřebu 7,4 l/100 km. Motor můžete mít se šestistupňovým manuálem nebo s osmistupňovým automatem Steptronic Sport.

Dalším tradičním prvkem modelů JCW je bohatá výbava. V Clubmanovi tak najdete přední LED světlomety, parkovací asistent Park Distance Control s parkovací kamerou, bezdotykové otevírání zadních dveří a infotainment s 6,5 palcovým dotykovým displejem s rádiem Visual Boost. Případně je možné zvolit navigační systém Professional s dotykovým ovladačem a dotykovým displejem o velikosti 8,8 palce. Nechybí ani dvouzónová klimatizace, panoramatická skleněná střecha, adaptivní radarový tempomat, asistent dálkových světel a odnímatelné tažné zařízení. Navím můžete své Mini i upravit vysokou mírou individualizace a zvolit si z mnoha barev karoserie a čalounění. Stejně jako standardní Mini i verze JCW nabízí praktický kufr s objemem 350 litrů s možností zvětšit jej sklopením sedaček až na 1250 litrů.

Reklama

Načítám