Hlavní obsah

Mika Häkkinen v McLarenu M23 na okruhu Laguna Seca (video)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejlepších jezdců v historii týmu McLaren si vzal jeden z nejlepších monopostů týmu McLaren a vyrazil s ním na jeden z nejlepších okruhů v USA. Jo, tak nějak si představuji fajn den.

Článek

Mika Häkkinen byl bůh. Ano, já jsem fandil Michaelu Schumacherovi a mrzelo mě, že jej tehdy Mika dvakrát roznesl v zubech. Byly to ale nádherné souboje a asi nejlepší atmosféra, kterou jsme za ta léta při sledování Formule 1 zažil. Na konci devadesátek, kdy špičkové týmy doplňovaly ty soukromé. A i když jsem fandil Schumimu, má Mikův monopost z roku 1999 čestné místo mezi sedmi modely F1, které jsem ochotný sbírat. Dodnes mám Häkkinena rád a s nadšením koukám, kdykoliv se nasouká do nějakého auta a ukáže, co ještě umí. Teď si však nevybral jen tak nějaké auto, ale monopost F1 McLaren M23 Emmersona Fittipaldiho. Se stejným typem ale slavil titul například i James Hunt, takže ano, je to vlastně to auto z filmu Rush. A nevytáhnul jej jen tak na nějakou akci, ale na okruh Laguna Seca, který možná znáte pod názvem Mazda Raceway. Je to nádherná trať s kultovní zatáčkou zvanou vývrtka, která se dvojitě ostře láme přes horizont a jen málokdo jí projede naplno. Je to jedna z mých oblíbených tratí ve hrách a také jedna z těch, které bych si ještě radši vyzkoušel v reálu, stejně jako Spa nebo Mount Panorama. Takže celé to video je prostě božská trojkombinace.

Reklama

Načítám