Hlavní obsah

Mercedes-Benz E All-Terrain - Pohorky pro střední třídu

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ěčko máme spojené s velkou mírou komfortu a luxusu. Ve Stuttgartu se ale rozhodli ukázat nám jeho další osobnost a zaútočit tak na Audi A6 Allroad či Volvo V90 Cross Country!

Článek

Volkswagen má svůj Alltrack, Audi svůj Allroad a Mercedes-Benz se nově hrne do boje s modelem All-Terrain postaveným na třídě E.

Třída E je zcela nová, teprve na začátku letošního roku se představil sedan a později se přidalo také kombi. A právě kombi se nyní ukazuje v drsnější verzi All-Terrain, tedy kombi s lepší průchodností terénem. Kromě větší světlé výšky (nárůst o 29 mm) má nové nárazníky, prahy a plastové lemy blatníků. Jiná je i maska, která připomíná klasické SUV v nabídce značky a zcela nové jsou také sady kol o velikosti 19 a 20 palců. 

Výbavu můžete mít ve dvou stupních - Avantgarde a Exclusive. Je však doplněna o mnoho ozdobných hliníkových prvků, ocelové pedály a loga modelu v interiéru, například na kobercích. Novinkou je i přidání dalšího jízdního režimu. Ten je trefně pojmenovaný All-Terrain a obrazovka infotainmentu při něm zobrazuje informace o náklonu nebo kompas. 

Chudší je výběr pohonných jednotek, vlastně je tu jedna jediná - přeplňovaný vznětový čtyřválec E220d (1950 ccm) s výkonem 194 koní a točivým momentem 400 Nm. Automobil má pohon všech kol 4MATIC a automatickou převodovkou 9G-Tronic. Na stovku bude drsné Éčko potřebovat 8 sekund a maximálně umí jet až 232 km/h. Spotřeba se pohybuje okolo 5,1 l/100 km. V plánu už je ale představení přeplňovaného vznětového šestiválce. 

Aktuální verze se představí v Paříži a do prodejen dorazí auto na začátku příštího roku. 

Reklama

Načítám