Hlavní obsah

Maybach vám přijde okoukaný? Vsaďte na Hofele-Design

Foto: Hofele-Design

Mercedes-Benz třídy S od Hofele-Design

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když už si myslíte, že Mecedes-Benz třídy S je to nejvíc, co si ve světě limuzín můžete pořídit, přijde Maybach a ukáže vám, co znamená pojem luxus. Ne každý si však může tak exkluzivní úpravu dovolit. Pro ty, kteří si třídu S nenechají ujít, ale přesto chtějí zůstat nohama na zemi, je tu úpravce, který si říká Hofele-Design.

Článek

Něco nám říká, že se právě rozzlobili příznivci BMW řady 7. Tahle přestřelka mezi tábory třídy S a řady 7 je nekonečná, ale naštěstí vcelku neškodná. I nás baví to špičkování na téma, jestli má lepší koberečky nebo luxusnější materiály Mercedes nebo BMW. Nakonec stejně většina z nás debatu utne s tím, že bohužel nejsme typickými zákazníky ať už pro jeden, nebo pro druhý model. Ale v rámci hospodských debat jsme naopak těmi nejvybranějšími zákazníky, jaké by si obě značky mohly přát…

Fanoušci řady 7 pro tentokrát prominou, ale věnovat se budeme výhradně třídě S značky Mercedes-Benz. Možná jsme vás v úvodu trochu zmátli, ale nepůjde o jeho extrémně dokonalou verzi Maybach, i když to tak na první pohled vypadá. Ukážeme si práci německého úpravce Hofele-Design, který ovšem Maybachu hodně šlape na paty. No, posuďte sami. Jeho verze třídy S s názvem Ultimate S je doslova jedinečná, a to nejen proto, že úpravce dá vzniknout pouze tomuto jedinému kusu.

Nutno říct, že úpravce se nijak netají tím, že se u Maybachu inspiroval. To je vidět hlavně na mřížce chladiče nebo na tvaru nárazníků. Jako od Rolls-Royce zase působí dvoubarevné lakování karoserie, které je pro někoho možná lehce odvážné, ale autu velmi sluší a vizuálně mu ubírá na kilech. Těmi barvami jsou odstíny Obsidian Black a Tiffany Gold a jen tak si je objednat nemůžete. Úpravce tvrdí, že jsou namíchány právě pro tento konkrétní vůz, ale k případnému použití na jiném modelu se možná nechá přemluvit. Což si samozřejmě nechá i zaplatit.

Hodně odvážným krokem je kompletní výměna všech znaků Mercedes za znaky úpravce. Tedy, ty klasické, na karoserii nalepené asi chápeme. Ale trojcípou hvězdu umístěnou jako zaměřovač vpředu na kapotě vyměnit za znak úpravce... To už vidíme jako hodně odvážný krok. Vždyť je to právě ta hvězda, kterou má řidič stále na očích, co dělá Mercedes tím, čím je. Mimo to ale Hofele-Design sáhli i do už tak luxusního interiéru. Vsadili na dvoubarevné čalounění jemnou teletinou v podobných odstínech, v jakých je i karoserie. A mimochodem, na fotografiích uvidíte skleničky na šampaňské s nožičkami vykládanými krystaly od Swarovski. A ty k autu od úpravce dostanete darem.

Pokud čekáte, že se něco měnilo pod kapotou nebo na technice auta, pletete se. Ono také není co měnit. Vždyť „eSko“ je ztělesněním pohodlí kombinovaného s parádním výkonem. Něco nám tedy říká, že jakýkoliv zásah do továrního nastavení by byl v tomto případě zcela zbytečný.

Reklama

Související témata:
Načítám