Hlavní obsah

Maskovaný Kodiaq na Tour de France

Foto: Archiv Garáž.cz

Automobilka Škoda vyslala na závěrečnou etapu cyklistického závodu Tour de France nový model SUV, maskovaného Kodiaqa. Tak trošku se inspirovala značkou Jaguar, který v loňském roce také oficiálně představil SUV F-Pace právě na Tour de France a také s maskováním.

Článek

Škodovka je však dlouhodletým partnerem tohoto závodu, takže se kombinace představení nového modelu a známého závodu úplně nabízela. Asi je to poslední akce, kde vydíme nové velké SUV v maskováním a za necelý měsíc bychom se mohli dočkat už oficiální podoby bez maskování. Nové SUV značky ŠKODA je pro svůj debut na Tour de France opatřeno kamuflážním polepem v červené, šedé a černé barvě. Speciální kamuflážní fólie s fazetami z prvků krystalického vzhledu připomíná barevné provedení vozu ,Red Car‘– modelu ŠKODA SUPERB v odstínu červná Corrida. ,Red Car‘ je mobilní dispečink Tour de France, který využívá ředitel závodu Christian Prudhomme.

Foto: Archiv Garáž.cz

Při prvním velkém veřejném vystoupení modelu ŠKODA KODIAQ bude za volantem sedět bývalý profesionální cyklista Stephen Roche. Irský jezdec vyhrál Tour de France v roce 1987 a dnes je tváří české značky. Koncem září 2016 bude mít ŠKODA KODIAQ v Paříži další vystoupení – tentokrát jako exponát a bez kamufláže na slavném autosalonu. Na počátku roku 2017 přijde SUV na trh. ŠKODA KODIAQ představuje počátek celosvětové SUV-ofenzívy české značky, na trh bude uveden v duchu motta „Discover New Grounds“.

Reklama

Načítám