Hlavní obsah

Mapy.cz nově přidávají aktuální dopravní situaci

Foto: Mapy.cz

Mapy.cz vám pomohou vyhnout se kolonám a dostat se do cíle rychle a pohodlně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mapová aplikace Mapy.cz znovu rozšiřuje svou už tak dost širokou funkcionalitu o další vítanou položku, která potěší všechny řidiče – aktuální dopravní informace. Díky tomu bude navigace k cíli efektivnější a cesta rychlejší, což vám za volantem přinese daleko víc klidu. A nejlepší na tom je, že je vše zdarma!

Článek

Čekání v kolonách je vážně peklo – čas utíká a vy se sotva šinete, přímo cítíte, jak vám život utíká mezi prsty, napětí roste a nálada se rapidně zhoršuje. Přitom se tomu dalo snadno vyhnout, kdybyste odbočili o křižovatku dřív, nebo jeli delší, ale propustnější cestou. Ale nezoufejte, s výběrem vhodné trasy vám nyní pomohou Mapy.cz!

Mapová aplikace Mapy.cz se neustále rozvíjí. Nedávno přišli její vývojáři s efektivnější a propracovanější navigací a integrací systému Apple CarPlay, nyní jsme se dočkali dalšího markantního vylepšení – integrace informací o aktuálním stavu dopravy. Část těchto dat pochází od Ředitelství silnic a dálnic ČR, informace o kolonách se počítají z dat externích leasingových flotil a zapojovat se budou i reální uživatelé aplikace. Tím by se měl utvořit nejucelenější obrázek o dopravní situaci na silnicích a dálnicích ČR.

Foto: Mapy.cz

Vyhnout se ucpané Jižní spojce je nyní snazší než dříve

Tato data jsou následně využita pro efektivnější navigaci pracující s úseky všech omezení a uzavírek, nehod, kolon a dalších zpomalení dopravy, které budou mít vliv na dynamické trasování aplikace, abyste dorazili do cíle co nejrychleji a nejpohodlněji. Aplikace uživatele navíc upozorní na policejní hlídky a radary, do budoucna je v plánu přesah dopravy i do využití v režimu offline.

Foto: Mapy.cz

Všechny omezení a uzavírky snadno a přehledně

Mapy.cz také těží ze svých „neautomobilových“ podkladů, takže dokážou najít i POI (body zájmu) místa v okolí tras, například benzínové stanice, restaurace nebo hotely. Dozvíte se v nich ceny benzinu na konkrétních čerpacích stanicích, pohodlně zjistíte dostupnost a ceny parkování v okolí, snadno najdete dobíjecí stanice pro elektromobily, a ještě mnohem víc. To vážně není k zahození!

Foto: Mapy.cz

Navigovat umí Mapy.cz i v pruzích, k dispozici je také noční tmavý režim

Co umí Mapy.cz:

  • Efektivně navigovat s využitím aktuálních dat o dopravě
  • Přehledně navigovat v jízdních pruzích
  • Informovat o maximálních povolených rychlostech
  • Najdete tu ceny paliva na jednotlivých čerpacích stanicích
  • Najdete tu všechny parkovací zóny
  • Najdete tu LPG a CNG plničky i nabíječky elektromobilů

Nevěříte? Vyzkoušejte si to sami a ZDARMA!

Mapová aplikace Mapy.cz je přístupná přes webové prostředí nebo jako aplikace ke stažení na Google Play i Apple Store.

Reklama

Načítám