Hlavní obsah

Lamborghini Huracán EVO: Šílený desetiválec a geniální mozek

Video: Jakub Rejlek

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První auto, které má inteligentní mozek a dokáže přemýšlet za vás. Předvídá vaše reakce a podle toho upravuje chování. Veškeré dojmy z jízdy naleznete ve videu.

Článek

Placatý supersport Huracán prošel jen faceliftem, ale přitom přináší historické milníky. Je to poprvé v historii značky, kdy Lamborghini nacpalo tolik technologií do faceliftovaného modelu. Huracán EVO má upravenou aerodynamiku, dostalo moderní infotainment, natáčení zadních kol, vektorování točivého momentu a fantastický atmosférický desetiválec z nejlepší varianty Performante. Hlavní novinkou je však inteligentní mozek auta, přezdívaný LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata). V laickém překladu jde o počítač, který zpracovává informace z celého auta, ze šestice senzorů, jízdních režimů i výše popsaných novinek, a podle toho se snaží auto nastavit tak, aby se co nejlépe chovalo, ať už při poklidném cestování po městě nebo při brutálně rychlé jízdě na okruhu. Jak tohle funguje, vyzkoušel Jakub Rejlek na okruhu formule 1 v Bahrajnu. Podívejte se na video.

Reklama

Související témata:
Načítám