Hlavní obsah

Krále dieselových SUV Audi SQ7 představujeme živě (video)

 

Nejen, že se kategorie SUV zvětšuje, ona také sílí. Postupně se do těch nejnovějších a největších dostávají pořádné motory. Jako první přichází s nabroušeným turbodiselem koncern VW Group, který připravil nový osmiválec pro model Q7 a udělal z něho SQ7. Nejsportovnější turbodieselové SUV na trhu?

Článek

Zatím má tedy prvenství jisté. Sice se stejným motorem přichází také Bentley, ale jeho Bentayga je spíše luxusní než sportovní. Audi si totiž s modelem, který dostal nový osmiválcový diesel, trošku pohrálo a udělalo z něho sportovnější variantu SQ7. Technologiemi nejnabitější kvéčko jsme rovnou vytáhli na mostecký autodrom, protože nám přišlo, že by mohlo zajet dobrý čas. Audi SQ7 překvapuje dynamickými schopnostmi. Jeho čtyřlitrový osmiválcový turbodiesel nabízí 435 koní, 900 N.m točivého momentu a na stovku zrychlí za 4,8 s. To jsou hodnoty špičkového sportovního vozu. Jedinou brzdou může být hmotnost, která o dost překračuje dvě tuny. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Jen je škoda, že Audi pro model SQ7 nezvolilo výraznější vnější design. Od standardní Q7 se téměř neliší. Tedy kromě výrazné modré barvy v kombinaci se stříbrným lakováním a čtveřice koncovek výfuku. Interiér už je na tom lépe a jde o nejlépe vybavenou Q7, kterou můžete v tuto chvíli mít. Každopádně schopnosti motoru i podvozku ukočírovat takovou masu jsou neskutečné a my jednoznačně smekáme. Ještě teď nás mrazí z toho, jak dokáže projíždět zatáčky bokem. Podívejte se na naše živé představení. 

Reklama

Načítám