Hlavní obsah

Kia Lotos Race: Splašené městské vozítko

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kia Picanto je malý a obratný městský vůz, který se dobře dokáže prát s nástrahy betonové džungle. Občas se však umí proměnit v divokou střelu, která nemá problém ani se závodním okruhem. Náš šéfredaktor Jakub Rejlek si vyzkoušel jeden závod Kia Lotos Race.

Článek

Pro Jakuba to byl návrat na horkou půdu polského poháru vozů Kia. Už před osmi lety se svezl s větším a sportovnějším Pro_ceedem v Brně, kde se mu dařilo a zároveň i nedařilo. V prvním závodě skončil osmý, ve druhém pak musel v posledním kole odstoupit ze čtvrtého místa. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Polský importér už poslední dva roky pořádá pouze závody menších strojů Kia Picanto. Ty jsou sice slabší a pomalejší, ale o to více se tam bojuje a není nouze o dramatické přetahování o pozice. To ukázal i závodní víkend v Mostě, do kterého Jakub Rejlek nastoupil. K dispozici měl několik testovacích jízd, tři volné tréninky a dvě kvalifikace. V neděli pak na něj čekala bitva ve dvou závodních jízdách. Ani tentokrát se Jakub neztratil a závody dokončil na devátém a sedmém místě ze 17 startujících. Více už v našem videu. 

Reklama

Načítám