Hlavní obsah

Kauza Porsche vybržďujícího cisternu - hasiči lhali!

Foto: Archiv Garáž.cz

Opět se ukazuje, že ne vždy je všechno tak, jak to z médií a s informaci jen od jedné strany sporu vypadá. Zatímco řidiče Porsche již veřejnost téměř zlynčovala, vyšetřování ukázalo, že vše bylo trochu jinak. Řidič Porsche měl totiž v autě také kameru.

Článek

Mnozí lidé podle tohoto videa řidiče Porsche odsoudili, žádali vysoké tresty, zabavení vozidla a mnozí snad až fyzickou likvidaci. Bohužel, samozvaní soudci sedí u každého monitoru. Podle hasičů se řidič Porsche provinil tím, že předjížděl na plné čáře, ohrozil dodávku v protisměru a proto na něj začali troubit. To se řidiči Porsche nelíbilo, tak zpomalil a měl na ně ukazovat neslušná gesta a následně o ulici dále řidiče cisterny ostře vybrzdit.

Vyšetřování ale ukázalo, že řidič Porsche nepřekročil povolenou rychlost v úseku ani neohrozil dodávku, před kterou měl navíc i při předjíždění přednost. Troubení tedy bylo zbytečné. Navíc podle správního orgánu nedošlo k vybržďování, ale k plynulému zastavení, které bylo umocněno malým rozestupem cisterny i schválným najetím hasičů na Porsche, což ve výsledku vypadalo dramaticky. Pokutu tedy řidič Porsche dostal pouze tisícikorunovou a to za to, že zastavil uprostřed silnice, místo u kraje. Řidič Porsche litoval, že se vůbec nechal vyprovokovat troubením a nadávkami hasičů, ale odmítal jakékoliv ohrožení řidičů na silnici, ať už dodávky či hasičů, což mu dal správní orgán zapravdu. A ono neslušné gesto byla poze vztyčená pěst.

Je jasné, že řidiči ujely nervy, ale hasiči byli ti, kteří u výpovědi na policii lhali a následně to i při šetření a ukázání videa z Porsche přiznali.

Reklama

Načítám