Hlavní obsah

85letý vývojář škodovky se svezl v Mercedesu AMG

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Rozhodli jsme se páchat předvánoční dobro a splnit jedno automobilové přání. Proto jsme se připojili do úžasného projektu Ježíškova vnoučata, pomáhající starším lidem z domovů seniorů, za kterým stojí Český rozhlas.

Článek

Pomáhat a dělat dobro je opravdu důležité a nás k tomu inspirovali naši čtenáři, diváci a fanoušci, kteří nás podpořili na startovači, kde jsme vybírali peníze pro druhou řadu našeho pořadu Garáž. Proto jsme se rozhodli, že stejně tak pomůžeme někomu my. Vybrali jsme si projekt Ježíškova vnoučata, který vymyslel Český rozhlas a je určen všem starším lidem z domovů pro seniory. Každý z nich si může napsat přání, které by chtěl splnit a lidi na druhé straně si zase mohou vybrat přání, které budou plnit. Je to jednoduché, ale strašně krásné.

I my jsme si tam našli hodně zajímavé přání, které se týká automobilů. Pan Buchar z domova pro seniory ve Vrchlabí si přál svezení s nějakým pořádným autem a k tomu přidal buďto Mercedes-Benz nebo Porsche. Neváhali jsme ani vteřinu, domluvili se s Mercedesem Česká republka a vyrazili jsme do Vrchlabí. Když jsme dorazili na místo, nestačili jsme se divit. Pan Buchar je totiž úžasným člověkem, seniorem ve věku 85 let, který se ještě před deseti lety stal seniorským mistrem světa v běhu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Aktivní člověk, který nás navíc překvapil svou profesí. Celý život pracoval ve vývoji automobilky Škoda Auto, podílel se na vývoji většiny modelů a skončil u varianty GLS. Byl zároveň ve vývojovém týmu známé dvanáctsettrojky. Pan Buchar od nás a Mercedesu Česká republika dostal svezení v Mercedesu-AMG S63 AMG Cabrio, tedy ve voze, jehož cena přesahuje 5 miliónů korun a výkon se dostává k hranici 600 koní. 

Reklama