Hlavní obsah

Jeep Rubicon Recon – Našlapaná verze Wrangler na rozloučenou

Foto: Archiv Garáž.cz

Aktuální generaci Wrangleru sice již zvoní umíráček, ale ještě před její smrtí nás čeká pár posledních speciálních verzí. Jednou z nich je parádně drsňácký Wrangler Rubicon Recon určený do těžšího terénu.

Článek

Jeep se chystá na rozlučku s aktuální generací Wrangleru, protože nová nastoupí už příští rok, a tak se můžeme těšit na pár speciálních verzí. Nyní se představil Wrangler Rubicon Recon, který má být hlavně schopnějším off-roadem.

Foto: Archiv Garáž.cz

Recon má upravenou a zesílenou přední nápravu či bytelné kryty předního a zadního elektronického diferenciálu. Navíc jej můžete díky vyššímu podvozku dovybavit až 35 palcovými terénními pneumatikami, které nazujete na sedmnáctipalcová granitová kola. Originálně však dostanete "jen" 32 palcové pneu BF Goodrich. Zvenčí se pak Recon odlišuje černým lakováním částí masky, nárazníků a znaku automobilky, barevnost doplňují červená tažná oka. U lemů blatníků máte na výběr mezi černou barvou a barvou karoserie, nápisy Rubicon na bocích kapoty jsou také černé.

Foto: Archiv Garáž.cz

Motoricky se nic nezměnilo, stále je tu vidlicový šestiválec 3,6 a šestistupňový manuál, připlatit si ale půjde za pětistupňový automat. Za další příplatek mohou být vaše černá kožená sedadla vyhřívaná. I zde ale máte barevné doplňky, například červené pásy, přepínače a logo Jeepu na koberečkách. Z přidaných ukazatelů můžete okamžitě zjistit tlak oleje nebo tlak každé pneumatiky. Ve třídveřové verzi vyjde Recon na necelých 40 tisíc dolarů, čtyřdveřový model Unlimited pak znamená příplatek další 3000 doarů. Američtí zákazníci si pro něj můžou vyrazit už teď v únoru, my v Evropě máme prý zase smůlu. Musíme se tak těšit na listopad 2018, kdy se představí nová generace, která na trh dorazí v prvním čtvrtletí 2019.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám