Hlavní obsah

Jaké automobily si nejčastěji kupují výherci loterií?

Foto: Lottovate Limited

Výherce jackpotu z Velké Británie si pořídil Aston Martin DB9

Jedna britská agentura provedla před nedávnem zajímavý průzkum, v jehož rámci v několika zemích zjišťovala, jaké značky automobilů si nejčastěji kupují výherci loterií. Rovněž také získala informace o tom, jaké luxusní vozy si pořídili výherci těch nejvyšších cen. A výsledky vás možná překvapí!

Článek

Agentura prováděla průzkum u více než 3 000 výherců různě vysokých cen ve Velké Británii, ve Finsku a v Irsku. Zatímco ve Spojeném království a ve Finsku shromažďovala data o konkrétních vozech, které si výherci pořídili, tak v Irsku se naopak dotazovala, jak by lidé naložili s případnou multimilionovou výhrou.

V Anglii vede Land Rover, ve Finsku Audi

Ve Spojeném království se na špičce žebříčku automobilů, který si šťastní výherci loterií pořídili, ocitl Land Rover. Následován byl značkou Audi, Jaguar a Mercedes Benz. Pomyslnou Top 5 uzavíral Ford. Asi není třeba dodávat, že první místo Land Roveru je pro Brity docela typické. Ve Finsku pak žebříček ovládla Audi před Mercedesem Nissanem a Volvem.

Více než čtvrtina Irů by si po výhře koupila auto svých snů

V průzkumu konaném v Irsku se 27,5 % respondentů vyjádřilo v tom smyslu, že v případě vysoké výhry v loterii by si koupilo vůz svých snů. Na dotaz, jaká značka by to byla, odpovědělo 32,5 % dotazovaných, že Ferrari, 27 % zvolilo Mercedes a 15 % Audi. Zajímavým zjištěním byl také fakt, že pouze 5 % Irů prohlásilo, že by v případě výhry ukončili své zaměstnání. Současně 42 % uvedlo, že sází náhodná čísla. Naproti tomu 37,5 % sází čísla dle data narozenin členů jejich rodiny.

Výherci jackpotu kupovali ty nejluxusnější kousky

Velmi zajímavým poznatkem bylo i zjištění, jaké vozy si pořídili výherci těch opravdu nejvyšších cen. Lia a John Robinsonovi, kteří vyhráli 528 milionů dolarů, sáhli po Gold Tesle Model S. Mark a Cindy Hillovi, kteří vyhráli 587 milionů, zvolili Yamahu Rhino. No a nekorunovaným krále autosalónů se stal Tom Naylor. Ten sice vyhrál „jen“ 15,5 milionu, ale za to si pořídil hned sedm luxusních automobilů v čele s Aston Martin DB9 limited edition.

Foto: Lottovate Limited

Výherci jackpotu kupovali ty nejluxusnější kousky

Jaký vůz byste si koupili vy?

Možná je škoda, že podobný průzkum nebyl proveden i u nás. Opravdu by nás zajímalo, jakou značku by preferovali výherci loterií v našich končinách. Šance pořídit si svůj vůz snů je přitom blíže než kdy jindy. Minulý rok totiž do ČR vstoupila loterie Numera, která každou středu losuje hru Lototo o 50 milionů a každou neděli pak Životní výhru o rovných 100 mega. Přičemž cena za tiket je více než lidová – Životní výhru můžete hrát za 60 korun, Lototo dokonce jen za 30. Jestli vsadíte náhodná čísla nebo data narození svých blízkých, to už je jen na vás. Stejně tak už bude jen vaším rozhodnutím, jaký vůz snů byste si za případnou výhru pořídili vy.

Pokud máte chuť zkusit své štěstí, můžete se hned pustit do hry. Stačí jen kliknout sem.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+

Načítám