Hlavní obsah

Jak vypadá letošní edice kalendáře Pirelli?

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Praze byla představena 45. edice kultovního kalendáře Pirelli ztvárněná předním fotografem Timem Walkerem a inspirovaná pohádkou Alenka v říši divů. Kalendář Pirelli 2018 s pořadovým číslem 141 byl věnován do veřejné internetové aukce i v České republice, která odstartovala právě dnes na portálu iDNES.cz.

Článek

Každý ročník kalendáře přináší unikátní soubor fotografií, které originálním způsobem dokumentují vývoj našeho přístupu k ženské kráse a zachycují přední modelky a významné osobnosti. Letos se na snímcích objeví např. Naomi Campbell nebo Whoopi Goldberg. Vždy je vytištěno pouze omezené množství kusů a každý kalendář má své pořadové číslo. Jeho unikátnost podtrhuje také fakt, že není určen k prodeji. Společnost Pirelli prestižní kalendář věnuje významným osobnostem, například královským rodinám ve Velké Británii či ve Španělsku. Existuje však jeden způsob, jak kalendář získat. Několik výtisků společnost v mnoha zemích draží a výtěžkem podporuje jasně definované charitativní projekty.Kalendář Pirelli 2018 s pořadovým číslem 141 bude věnován do veřejné internetové aukce i v České republice. Aukce proběhne 6. prosince od 9.00 hodin na portálu iDNES.cz. Finanční prostředky získané v dražbě získá Masarykův onkologický ústav, který je použije na obnovu a modernizaci infuzních pump pro protinádorovou chemoterapii.

Foto: Archiv Garáž.cz

Na počátku byla pouhá myšlenka vytvořit dárek, který bude motivovat prodejce značky. Dnes se kalendář Pirelli stal malým uměleckým dílem a cenným sběratelským kouskem. „Letos budeme kalendář Pirelli v České republice dražit již po sedmnácté. Získané finanční prostředky byly vždy předány Masarykovu onkologickému ústavu,“ uvádí Zdeněk Vacl, marketingový manažer Pirelli Tyre Czech a pokračuje: „Finance z aukcí kalendáře už posloužily například k rozvoji oddělení magnetické rezonance nebo kryochirurgie, k pořízení přenosného ultrazvukového přístroje usnadňujícího onkologické operace či na nákup ozařovacího lůžka. Internetová aukce probíhá vždy jen jeden den, tentokrát to bude 6. prosince. Věříme, že i letos oslovíme milovníky a znalce umělecké fotografie se smyslem pro charitu, kteří nám pomohou naši vizi naplnit a podpoří tak dobrou věc.“

Foto: Archiv Garáž.cz

Brněnský Masarykův onkologický ústav, který získané prostředky obdrží, se zabývá výhradně léčbou onkologických onemocnění a patří ke špičce ve svém oboru, a to nejen v České republice. Jsou zde soustředěny všechny medicínské obory potřebné pro komplexní onkologickou péči. Ročně ústavem projde 170 000 ambulantních a 10 000 hospitalizovaných pacientů. „ Tentokrát budou finanční prostředky věnovány na Kliniku komplexní onkologické péče, konkrétně na nákup infuzních pump pro protinádorovou chemoterapii na stacionáři i lůžkových odděleních. Celkem je plánován nákup 14 kusů přístrojů v hodnotě 490 000 Kč,“doplňuje Zuzana Joukalová, tisková mluvčí Masarykova onkologického ústavu. Do veřejné internetové aukce se mohou zapojit všichni, kdo by unikátní kalendář Pirelli pro rok 2018 chtěli získat.

Načítám