Hlavní obsah

Jak vypadá letošní edice kalendáře Pirelli?

Foto: Archiv Garáž.cz

V Praze byla představena 45. edice kultovního kalendáře Pirelli ztvárněná předním fotografem Timem Walkerem a inspirovaná pohádkou Alenka v říši divů. Kalendář Pirelli 2018 s pořadovým číslem 141 byl věnován do veřejné internetové aukce i v České republice, která odstartovala právě dnes na portálu iDNES.cz.

Článek

Každý ročník kalendáře přináší unikátní soubor fotografií, které originálním způsobem dokumentují vývoj našeho přístupu k ženské kráse a zachycují přední modelky a významné osobnosti. Letos se na snímcích objeví např. Naomi Campbell nebo Whoopi Goldberg. Vždy je vytištěno pouze omezené množství kusů a každý kalendář má své pořadové číslo. Jeho unikátnost podtrhuje také fakt, že není určen k prodeji. Společnost Pirelli prestižní kalendář věnuje významným osobnostem, například královským rodinám ve Velké Británii či ve Španělsku. Existuje však jeden způsob, jak kalendář získat. Několik výtisků společnost v mnoha zemích draží a výtěžkem podporuje jasně definované charitativní projekty.Kalendář Pirelli 2018 s pořadovým číslem 141 bude věnován do veřejné internetové aukce i v České republice. Aukce proběhne 6. prosince od 9.00 hodin na portálu iDNES.cz. Finanční prostředky získané v dražbě získá Masarykův onkologický ústav, který je použije na obnovu a modernizaci infuzních pump pro protinádorovou chemoterapii.

Foto: Archiv Garáž.cz

Na počátku byla pouhá myšlenka vytvořit dárek, který bude motivovat prodejce značky. Dnes se kalendář Pirelli stal malým uměleckým dílem a cenným sběratelským kouskem. „Letos budeme kalendář Pirelli v České republice dražit již po sedmnácté. Získané finanční prostředky byly vždy předány Masarykovu onkologickému ústavu,“ uvádí Zdeněk Vacl, marketingový manažer Pirelli Tyre Czech a pokračuje: „Finance z aukcí kalendáře už posloužily například k rozvoji oddělení magnetické rezonance nebo kryochirurgie, k pořízení přenosného ultrazvukového přístroje usnadňujícího onkologické operace či na nákup ozařovacího lůžka. Internetová aukce probíhá vždy jen jeden den, tentokrát to bude 6. prosince. Věříme, že i letos oslovíme milovníky a znalce umělecké fotografie se smyslem pro charitu, kteří nám pomohou naši vizi naplnit a podpoří tak dobrou věc.“

Foto: Archiv Garáž.cz

Brněnský Masarykův onkologický ústav, který získané prostředky obdrží, se zabývá výhradně léčbou onkologických onemocnění a patří ke špičce ve svém oboru, a to nejen v České republice. Jsou zde soustředěny všechny medicínské obory potřebné pro komplexní onkologickou péči. Ročně ústavem projde 170 000 ambulantních a 10 000 hospitalizovaných pacientů. „ Tentokrát budou finanční prostředky věnovány na Kliniku komplexní onkologické péče, konkrétně na nákup infuzních pump pro protinádorovou chemoterapii na stacionáři i lůžkových odděleních. Celkem je plánován nákup 14 kusů přístrojů v hodnotě 490 000 Kč,“doplňuje Zuzana Joukalová, tisková mluvčí Masarykova onkologického ústavu. Do veřejné internetové aukce se mohou zapojit všichni, kdo by unikátní kalendář Pirelli pro rok 2018 chtěli získat.

Reklama

Načítám