Hlavní obsah

Hyundai chce se Sonatou zamířit mezi velké luxusní sedany

Foto: Archiv Garáž.cz

Sonata je stálicí v celosvětovém programu značky Hyundai. U nás se nejvíce proslavila třetí generace, která přišla v polovině devadesátých let, čtvrtá už takový úspěch neměla. Teď se očekává osmá generace, který by se měla hodně změnit.

Článek

Jak by mohla vypadat nová Sonata naznačil koncept Le Fil Rouge, který byl představen na loňském ženevském autosalónu. Tento koncept vypadal hodně zajímavě, ze všech úhlů pohledu. Design exteriéru se z nudného sedanu fluidních tvarů proměnir na hodně atraktivní sportovní čtyřdveřové kupé s krátkými převisy. Interiér byl zase hodně futuristický s náznakem moderních technologií včetně velkých displejů. 

A nyní se na internetu objevila první fotka, zřejmě render toho, jak by mohla vypadat reálná podoba nové Sonaty. Musíme uznat, že takhle by se nám hodně líbila. Render Sonaty reflektuje nový designový jazyk a čerpá z nově představeného SUV Santa Fe. Má velikou masku, která vyplňuje skoro celou přední část. Na ní navazují opět uzoučké světlomety. Kapoute je hodně skloněná dolů s tím, že zepředu Sonata působí hodně dramaticky, naštvaně a agresivně. Boční profil pak naznačuje, že by Sonata mohla mít k pěti metrům. Každopádně vypadá hodně dobře. Fotka reálného interiéru bohužel nikde vidět nebyla. 

Foto: Archiv Garáž.cz

A jakou by mohla mít Sonata techniku? Zřejmě se dočkáme hybridní varianty, která by mohla do Sonaty přinést i aktivní pohon všech čtyř kol, kdy elektromotor bude pohánět zadní kola a klasický spalovací pak ty přední. Hyundai má z pohledu motorů co nabídnout, takže se uvnitř Sonaty mohou střídat přeplňované čtyřválce s atmosférickými nebo přeplňovanými šestiválci. Asi nebude dlouho trvat a Hyundai rozšíří svoji vodíkovou technologii, představenou v SUV Nexo, do dalších modelů. A kdy se nová Sonata ukáže? Může to být už v roce 2019, ale spíše počítáme s uvedením až v roce 2020. 

Zdroj foto: Carscoops.com

Reklama

Načítám