Hlavní obsah

Hvězdou Detroitu je Blesk McQueen

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud chcete vědět, jaké auto z Detroitu bude klukovským snem, zapomeňte na Ferrari, Lamborghini nebo Porsche. Každý malý kluk bude chtít skutečného Bleska McQueena tak, jako jsme kdysi chtěli KITTa.

Článek

Přiznáme se bez mučení, animák Auta prostě milujeme. Já osobně na něj koukám hrozně rád, a když Sally Carrera vypráví o dávných dobách slavné Route 66 a kolem se rozprostírá to, co z ní zbylo, taju dojetím jak máslo na pánvi. A všichni další hrdinové, jako seržant Willys, doktor Hudson Hornet, Ramone Impala, hipísák Bulli, Ital Luigi a šerif Mercury mi prostě neskutečně přirostli k srdci.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jelikož v červnu dorazí do kin třetí pokračování (a my doufáme, že smyje pachuť ze dvojky, kde přehršel prostoru dostala ta neskutečně otravná odtahová dodávka), dalo se očekávat, že si pro Detroit někdo nachystá nějakou prezentaci spojenou s filmem. A tvůrce filmů John Lasseter nezklamal, spíš na opak, předčil naše očekávání. Na podiu se totiž představil Blesk McQueen, plně funkční a v životní velikosti. Tedy, samozřejmě funkční v rámci možností, takže jezdí. Opravdu nečekejte, že začne mluvit a bude si jazykem otírat ze svých zubů nachytané mušky

Foto: Archiv Garáž.cz

Až vyrazíte v červnu do kin, připravte se na McQueenův poslední závod. V něm se utká o slavný Piston Cup s novým soupeřem Stormem – nízkým sporťákem s ostrými rysy. Bleska čeká těžká nehoda a asi si sáhne na dno svých možností, ale nová trenérka mu pomůže v souboji s neokoukaným soupeřem.

Reklama

Načítám