Hlavní obsah

Fotogalerie: Nabroušení japonci ve Valašských kotárech

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou za čas se nachomýtneme k zajímavé akci spíše komorního rázu, kde prim hraje dobrá nálada, fajn auta a oťukávání rychlostních limitů. Před časem jsme ve společnosti předo- i zadokolkových Nissanů, Hond a jednoho BMW strávili sobotní dopoledne na Valašsku...

Článek

Představte si skupinku nadšených lidí, místních i z různých konců republiky, kteří zbožňují zakroucené silnice (nejen) ve východní části Moravy. K tomu přidejte specifickou selekci aut, jenž nepotkáte každý den (pokud vám některé z nich nestojí v garáži) - japonské sportovní vozy devadesátých let se statutem legend Nissany S13, S14 a S15 nebo dokonalý sleeper v podobě Primery GT; vysokootáčkovými motory osazené Hondy - S2000 a Civic Type-R s podobně výsadní pozicí mezi automobilovými znalci. A jedno BMW 130i, ze kterého sice nejde na první pohled vycítit sportovnost většiny přítomných aut, leč jim snadno sekunduje báječným motorem a hravostí v zatáčkách.

Foto: Archiv Garáž.cz

Povídalo se a samosebou jezdilo, byť agresivní rykot motorů, rozléhající se z výfuků po okolí, byl poněkud rušivým aspektem v představě některých nedaleko bydlících jedinců na trávení sobotního dne. Co naplat, že opodál rachtající traktor vytvářel minimálně stejnou zvukovou kulisu a motorky, atakující skvělou silnici v lesích, ječely po okolí s ještě větší naléhavostí - návštěvu a vstřícné napomenutí policejním orgánem jsme si vysloužili my. Nicméně i to patří ke koloritu podobných akcí, takže se jen změnilo místo (jako už/ještě několikrát) a pohodově jezdilo až do konce víkendu. A jaká vládla atmosféra? To vám snad aspoň trošku přiblíží fotogalerie!

Reklama

Načítám