Hlavní obsah

Ferrari 812 Superfast za 8 miliónů korun je k vidění v Praze

Foto: Archiv Garáž.cz

Ferrari slaví. Kromě sedmdesátiletého výročí značky je letos dalším důvodem k oslavám představení jejich nového nejrychlejšího vozu s motorem uloženým vepředu. Po představení na březnovém autosalonu v Ženevě nyní máte Ferrari 812 Superfast možnost spatřit i na vlastní oči v autosalonu Scuderia Praha.

Článek

Nástupce F12 Berlinetta s efektivnější aerodynamikou a kompletně novým motorem přináší vylepšení ve všech směrech. Z atmosférického dvanáctiválce o objemu 6 496 cm3 se italským inženýrům podařila získat vskutků úchvatná hodnota výkonu - celých 800 koní a 718 Nm. Tím překonává svého předchůdce o 60 koní a vozu začne docházet dech až v rychlosti 340 km/h. Honbu za maximálním výkonem podporuje i hmotnost vozu 1525 kg, díky které kupé zrychlí z klidu na 100 km/h za 2,9 sekundy.

Foto: Archiv Garáž.cz

812 Superfast je vybaveno i řadou elektronických pomocníků jako třeba Ferrari Power Oversteer, Slide Slip Control nebo Ferrari Peak Performance, které mají za úkol řidiči spíše pomáhat předvídat chování automobilu než jej sekat přes prsty a to ať už při řízeném smyku či agresivním projíždění zatáček. Interiér si drží styl designu exteriéru, takže se v něm kombinuje komfort a sportovní nádech - na jednu stranu dotykový displej infotainmentu, na stranu druhou žlutě podbarvený otáčkoměr s červeným polem od 9000 ot./min.

Foto: Archiv Garáž.cz

A všemu pak vévodí volant se závodním designem a nezbytným ovladačem Manettino. Každý zákazník má samosebou možnost řady individualizací vozu a u oficiálních zastoupení, ke kterým patří i Scuderia Praha, nově i program sedmiletého značkového servisu vždy po 20 000 km či jednom roce - a to jak pro nové vozy, tak i ty prověřené z druhé ruky. Po dočasně vystaveném modelu bude letos mít Scuderia Praha k dispozici do prodeje tři 812 Superfast - první auto by mělo docestovat na podzim; na příští rok je přislíbeno rovnou deset vozů.

Foto: Archiv Garáž.cz

Tuzemské zastoupení uspořádalo při příležitosti představení Ferrari 812 Superfast na domácím trhu sraz vozů se vzpínajícím se koněm ve znaku v prostorách zámeckého parku v pražské Tróji (kde jsme nechyběli, jak můžete vidět ve fotogalerii na našem facebooku). Během odpoledne se pak ze srazu utvořila kolona přibližně pětatřiceti vozů a spanilou jízdou projela ulicemi hlavního města.

Reklama

Načítám