Hlavní obsah

Eclipse Cross – Baby Outlander se zradou ve jméně

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Automobilku Mitsubishi milujeme za Lancer EVO, 3000GT a Eclipse. A pak jí také nenávidíme za Eclipse? Že to nejde? Ale jde, když jméno sportovního kupé zdědí crossover.

Článek

Crossovery jsou hodně v módě a tak se čím dál víc automobilek uchyluje ke změně stávajících modelů za tyhle módní kousky. Z poslední doby tak změnil převlek třeba Peugeot 3008 nebo Renault Espace. To ale vždy šlo o modely MPV, kdežto Mitsubishi se rozhodlo použít pro nový malý crossover jméno Eclipse, které kdysi patřilo levnému sportovnímu kupé. A to je hodně velká rána pro všechny fanoušky značky.

Foto: Archiv Garáž.cz

Automobil vypadá jako menší bráška Outlanderu, který má na délku necelých 4,5 metru. Se šířkou 1805 mm, výškou 1685 mm a rozvorem 2670 mm cílí na Nissan Qashqai a Hondu HR-V. S koly v rozích karoserie a sportovně střiženou siluetou nevypadá Eclipse až tak špatně.

Foto: Archiv Garáž.cz

Inovace proběhly v interiéru, který vypadá moderněji než zbytek současné produkce automobilky. Dotykový displej vystupuje z palubní desky a obsahuje funkce Apple CarPlay a Android Auto. Vůbec poprvé také japonský výrobce zabudoval do auta head-up displej.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pod kapotu zamíří nová benzínová patnáctistovka s automatem CVT, který bude mít osm virtuálních stupňů. Vznětový motor v nabídce je osvědčený čtyřválec 2,2 DI-D z modelů Outlander a ASX, který by měl dostat osmistupňový automat. Prodej nového modelu bude zahájen na podzim.

Reklama