Hlavní obsah

Driftování na stole aneb ostré závody mezi hrnky kafe

Na Kickstarteru se objevil projekt, který nás vrátí s autíčky na ovládání do dětských let. Jen to bude lepší, protože umí drifty, zvuky motoru, svítící světla, smartphony, a tak vůbec. Našli jsme pro vás geniální recept, jak trávit obědovou pauzu v kanceláři.

Článek

Asi každý z nás měl nějaké to autíčko na ovládání. Možná patříte k té generaci, co honila Karosu s bowdenem, možná jste měli autíčko na kabelu, které při držení plynu jelo rovně dopředu a při puštění tlačítka couvalo mírně doleva (ano, dost trapné, ale aspoň to bylo Ferrari F40). A nebo jste možná měli nějaký z prvotřídních současných modelů na dálkové ovládání. Zde už je široký výběr - chcete závodit s replikami či fiktivními stroji? Chcete trhat rekordy na okruzích nebo skákat v terénu? Dokonce se dá pořídit i kamion na dálkové ovládání, kterému z návěsu sjedete bagrem a tím pak naložíte pískem jiný kamion. S tím bychom si jako děti určitě hráli dlouhé hodiny.

Ale všechny tyhle kratochvíle mají jedno společné, vždy to jsou jen hračky s nereálnými vlastnostmi. Tedy až doteď, protože se pár chytrých hlav dalo dohromady. A není náhodou, že se těch pár chytrých hlav dalo dohromady ve Spolkové Republice Německo, tedy evropské automobilové velmoci a zemi známé pro svou preciznost. A tam si řekli dost! Postavili autíčka DR!FT na dálkové ovládání s chováním skutečných aut.

Foto: Archiv Garáž.cz

Když budete mít autíčko v měřítku 1:43 na stole, stačí nainstalovat chytrou appku, zapnout Bluetooth a oddat se hraní. Aplikace vydává zvuky motoru reagující na ovládání auta, takže vám předvede nastartování, načež se autíčku rozsvítí světla. A pak je to snadné, na displeji máte tři budíky jako ve skutečném autě - s rychlostí, otáčkami a stavem baterie. Když dojde, nabíjí se standardním USB kabelem. Pravým palcem přidáváte plyn a levým „šlapete“ na brzdu (přitom svítí i brzdovky). U obou lze dávkovat citlivost jako ve skutečném autě. Uprostřed se pak „tahá“ za ručku, ale to je stejně jen pro žabaře, co neumí správně driftovat.

Foto: Archiv Garáž.cz

Modýlky aut vypadají jako podivná směs Skylinu GT-R R34 a Lanceru EVO X. Ale proč ne, zručný modelář jistě na šasi implementuje jakoukoliv karoserii, vždyť měřítko 1:43 je nejpopulárnější. A pak už je jen na vás, jak dobře se s ním naučíte závodit a driftovat. Autíčko dokáže simulovat chování předo-, zado- i čtyřkolky, přetáčivost i nedotáčivost.

Pokud chcete náhodou na Kickstarteru nějaký projekt podpořit, tenhle rozhodně stojí za zvážení!

Reklama

Načítám