Hlavní obsah

Deset dárků, s nimiž vás pošle milovník aut k šípku

Foto: Shutterstock

Parádní vánoční dárek pro autaře, nebo trapné ticho pod stromečkem?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když jsme byli malí, byly pro většinu z nás největším strachem pod vánočním stromečkem takzvané „měkké dárky“. Ty značily, že nám naši rodiče či prarodiče nadělili místo hraček jen nudné praktické oblečení. V dospělém věku ovšem představuje určité riziko úplně každý dárek, neboť nikdo nechce úplnou blbost, za kterou bude muset projevovat nadšení, či jí v horším případě nosit nebo nedejbože aplikovat na auto.

Článek

Právě dneska si tedy uděláme drobné cvičení na téma „jak nedávat blbé dárky“, konkrétně pak blbé dárky pro automobilové nadšence. Samozřejmě, že i pro tuhle sortu lidí existuje velká spousta dobrých a osvědčených dárků, ať už praktických, nebo ryze pro radost, jenže pak existuje celá škála věcí, které udělají skutečnou radost jen extrémně malé skupině lidí. Následujícím komoditám se tedy doporučujeme raději vyhnout obloukem. Tedy alespoň tehdy, pokud nejste s dotyčným výslovně domluvení, případně nedáváte dárek z recese.

1. „Vtipné“ samolepky na auta

Foto: Resit

Asi každý zůstal někdy stát v němém úžasu, když kolem projelo auto s nápisem typu „Nelep se mi na prdel, nejsem tvoje stará.“ Aby si někdo něčím takovým dobrovolně polepil auto, musel pravděpodobně prohrát nějakou hodně pitomou sázku. A jako dárek se obdobná samolepka hodí pouze coby recese.

2. Voňavé stromečky

Foto: Shutterstock

Smrad legendární „taxikářské vanilky“ se drží na trhu už podobně dlouho, jako se umí udržet ve vašem nebohém autě, když si ten chemií napuštěný stromeček pověsíte na zpětné zrcátko. Ano, existují i poměrně voňavé vůně do auta, ale rozhodně ne v podobě klasických stromečků. Navíc věřte tomu, že existuje spousta lidí, kteří mají rádi vůni svého auta i bez přidaných chemií.

3. Řasy na světla

Foto: Shutterstock

Tady se opět dostáváme do sféry sranda dárků, tentokrát zaměřených hlavně na ženy, vlastnící roztomilá auta. Pokud ovšem chcete nějaké ženě tento dárek nadělit s vážnou tváří, přesvědčte se předtím, že dotyčná absolutně neoplývá vkusem. Když si někdo dá falešné plastové řasy kolem světel ze srandy a smíří se s udivenými pohledy širokého okolí, je to naprosto v pořádku. Pokud to ovšem někdo myslí s řasami vážně, je to na pováženou.

4. Oblečení s motivy luxusních značek

Foto: Ebay

Víte, co nosí třeba majitel Bentley? Věřte tomu nebo ne, ale rozhodně nenosí oblečení s velkým nápisem „Bentley“. I když můžete být třeba fanda do konkrétní automobilové značky, nosit její oblečení – potažmo zpravidla jeho nelicencované čínské verze, je poněkud dětinské. Takže i když je váš blízký milovníkem aut, sáhněte při vybírání trika či mikiny radši po klasických módních značkách.

5. Potahy na volant/sedadla

Foto: Shutterstock

Éra chlupatých volantů a silonových nátělníků na sedadlech je naštěstí dávno pryč, přestože v různých autopotřebách lze tyto doplňky pořád ještě najít. Nikomu je ovšem nedoporučujeme a už rozhodně ne jako dárek. Jsou nepříjemné, kloužou, koušou a používají se zpravidla tehdy, když se úplně rozpadne a roztrhá originální potah sedadla či volantu. To úplně největší peklo jsou však „masážní kuličky“, které jsou tak nepohodlné, že učiní auto prakticky neobyvatelné.

6. Falešné nalepovací výdechy

Foto: Amazon

Pokud vaše auto nedisponuje celou plejádou aerodynamických prvků na karoserii, je prostě potřeba se s tím smířit a rozhodně se nesnažit o nápravu z hobbymarketu. Když si na své auto nalepíte falešné výdechy brzd či nasávací otvory, dáváte celému světu najevo, že po nocích brečíte do polštáře, protože vaše auto není takové, jaké byste ho chtěli. Tyhle věci prostě nejsou vhodné ani jako recese…

7. Zázračná udělátka na šetření paliva

Foto: Ebay

Zní to zcela jednoduše. Zapojíte do zásuvky na dvanáct voltů krabičku s blikajícími diodami, případně přiděláte magnety na palivové vedení, a spotřeba vašeho auta naráz klesne až o 30 %. Zní to tak skvěle, až to snad nemůže být pravda. A ona to taky pravda není. Všechny zázračné metody na snížení spotřeby spojuje jedna zcela zásadní věc – nefungují. Jde o spolehlivě vyhozené peníze, takže si ušetřete rozpočet a nekupujte tyto blbiny ani sobě, ani svým blízkým.

8. „Chromované“ lišty

Foto: Ebay

Pro gumové nalepovací lišty s imitací chromu platí prakticky totéž, co pro falešné nalepovací výdechy a nádechy. Taky tady se snažíme přidat svému autu auru luxusu, ovšem výsledek je kýčovitý, neestetický a na první pohled působí falešné lišty na autě jako pěst na oko.

9. Laciné sady nářadí

Foto: Shutterstock

Tento dárek spadá do kategorie „Myslel jsem to vážně dobře.“ V tomto případě je jasné, že jste chtěli obdarovávanému udělat opravdu radost praktickým a šikovným nářadím, jenže finanční limit vám dovolil sáhnout pouze po laciné variantě. Bohužel zrovna nářadí je oblast, kde se šetřit vůbec nevyplácí, takže spíš než levné a nekvalitní, to raději žádné. Levným nářadím žádnou pořádnou práci neuděláte, a ještě naopak něco zničíte.

10. Nějaké šílené poklice

Foto: Shutterstock

Poklic na plecháče existuje nepřeberné množství, ale zdaleka ne všechny vypadají přijatelně. Zatímco některé vypadají slušně a některé jsou zcela neutrální, najdou se i poměrně extrémní kusy. A přesně takové nechcete na autě mít a rozhodně je nechcete najít pod stromečkem od někoho, kdo následně očekává, že si je na auto dáte.

A co vy? Dostali jste někdy opravdu mizerný motoristický dárek, či se vám nějaký takový podařilo dokonce i dát? Podělte se s námi do komentářů.

Reklama

Související témata:
Načítám