Hlavní obsah

Čtyřnásobný šampion Formule 1 řádí s Alfou Romeo Giulia!

Foto: Archiv Garáž.cz

Čtyřnásobný šampión Formule 1 Sebastian Vettel a jeho kolega Kimi Räikkönen jsou jezdci týmu Ferrari. Ve chvilce volna vyrazili do Itálie, aby si vyzkoušeli schopnosti Alfy Romeo Giulia Quadrifoglio. Ta jim vykouzlila úsměv na rtech.

Článek

Ferrari i Alfa Romeo patří do koncernu FCA (Fiat Chrysler Automotiv), takže jejich marketingové akce se často prolínají. Závodní jezdci automobilky Ferrari, tak často jezdí produkty i jiných značek a v tomto případě šlo o nejostřejší sedan od Alfy Romeo. Vettel a Räikkönen se vyrazili před nedělním závodem v Monze podívat na testovací okruhu Fiatu do Balocca, aby si vyzkoušeli schopnosti nejostřejšího modelu značky Alfa Romeo v její historii. 

A rychlá rudá kráska evidentně oba jezdce zaujala. Ještě aby ne, když na zadní kola posílá 512 koní a na stovku se dokáže dostat za 3,9 s. Video také ukazuje, že byla závodníkům připravena verze s automatickou převodovkou a řazení pádly pod volantem přesně tak, jak jsou zvyklí. Vettel a Räikkönen nebyli na dráze sami, protože se k nim přidal také juniorský testovací pilot Antonio Giovinazzi, aby se od ostřílených borců také něco naučil!

Reklama

Načítám