Hlavní obsah

Co všechno dokáže VW Touareg? Druhá generace SUV se loučí

 

Na Pekingském autosalonu bude totiž představena už třetí generace VW Touareg. Její vzhled naznačil koncept T-Prime GTE, který se v Číně představil před dvěma lety. Je tedy nejvyšší čas zhodnotit, jak se zub času podepsal na generaci druhé. Je to stále velký drsňák.

Článek

Druhá generace VW Touareg je na trhu už osm let. Netrpělivě se tedy očekává nástupce. Ten by měl ovšem pod kapotu dostat hybridní a plug-in hybridní pohon, a tak je otázkou, zda bude nový model stejně syrový jako předchůdce. Proto jsme vzali současného Touarega na rozlučkovou vyjížďku a velmi detailně ho prověřili v terénu.

Právě schopnosti mimo zpevněnou vozovku z něj udělaly velmi oblíbené auto. Touareg totiž není jenom velké a luxusní SUV, ale dokáže skvěle zkombinovat exceletní pohodlí na silnicích s výbornými vlastnostmi v terénu. Díky paketu Terrain-Tech se jeho off roadové schopnosti ještě zlepší a dokáže zvýšit světlou výšku až na 30 cm. Jediný v současnosti dodávaný motor je třílitrová naftová V6 s výkonem 262 koní - což bohatě stačí. Navíc jeho zátah je okamžitý, silný a hutný. Celé auto tedy působí jako sametový tank. Více uvidíte ve videu.

Zároveň tento video test můžete brát nejen jako rozloučení, ale zároveň i doporučení. Kvůli očekávané nové třetí generaci totiž jeho pořizovací cena podstatně klesla a naštěstí zůstala ta syrovost, odolnost a síla.

Reklama

Načítám