Hlavní obsah

Co jste asi netoužili nikdy vidět – Neónový Rolls-Royce

Foto: Rolls-Royce

V Goodwoodu jim asi spadla krabice zvýrazňovačů do míchače laků karoserie. Jak jinak si vysvětlit, že Rolls-Royce představil svá auta v takto bláznivých barvách? Ale ne, vysvětlení je prostší, jde o limitovanou edici Black Badge.

Článek

Už loni mnozí návštěvníci lapali po dechu, když na této luxusní akci představila britská automobilka svou kolekci Pastel. Jak to tak vypadá, barvy nedají britským aristokratům spát, takže letos je tu kolekce Neon Nights. Limitovaná série má barvy inspirované exotickými rostlinami a zvířaty, ale nám to stejně nejvíc připomnělo sadu výše zmíněných psacích potřeb.

Kolekce byla vytvořena čistě pro americkou klientelu, ale nakonec automobilka rozhodla o uvedení tří dalších sad na celosvětový trh. Od každé barvy tak budete moci potkat na celém světě jen 4 auta. Kolekce Neon Nights zdobí tři modely Black Badge, konkrétně typy Wraith, Dawn a Cullinan.

Foto: Rolls-Royce

Jedovatě zelená odkazuje na australského žabáka

Jak vysvětluje designer Sami Coultas, každá barva má svůj původ v přírodě. Tak například jedovatě zelená barva prý vznikla díky australské Rosnici siné, tamní žáby. Lak na modelu Wraith nese oficiální název Lime Rock Green. V interiéru najdete kůži Scivaro Grey s detaily ve stejně zelené barvě.

Foto: Rolls-Royce

Červený kabriolet inspirovala havajská květina

Model Dawn Black Badge dostal lak Eagle Rock Red inspirovaný květinou s domorodým názvem 'Ohi'a lehua. Její jasně červené květy byste mohli obdivovat na souostroví Havaj. Odstín kůže v interiéru tentokrát nese název Selby Grey a je prošit červenou nití v barvě Koi Red.

Třetím v partě je luxusní SUV Cullinan v křiklavě modré Mirabeau, ke které krásně ladí bílá kůže v odstínu Arctic. Kvůli kontrastu byl na prošívání vybrán opět odstín Lime Rock Green. A co že bylo inspirací? Exotický motýl Rhetus periander žijící ve Střední a Jižní Americe. Zda jde o atraktivní náměty, to necháme na vás. Jisté ale je, že ani jeden Rolls z téhle limitované trojice nepřehlédnete.

Reklama

Související témata:
Načítám