Hlavní obsah

Chystá se nová karosářská varianta Octavie? Máme video!

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náš čtenář nám zaslal zajímavé video z parkoviště Strojírenské fakulty VUT Brno. Na něm je vidět tajuplná Octavia liftback, která má na zadním okně místo tradiční zádi jakýsi nástavec. Jedná se o budoucí Octavii Shooting brake?

Článek

Když jsme viděli tohle video z Brna poprvé, lámali jsme si hlavu nad tím, co to vlastně je. Zdánlivě obyčejná Octavia má totiž místo zadního okna jakousi nástavbu. Co ta nástavba maskuje či k čemu slouží? Těžko říci, objevilo se však několik teorií. 

První říká, že se jedná o novou karosářskou variantu Octavie, něco ve stylu Shooting brake. Jenže to je podle nás málo pravděpodobné - proč dělat mezi liftback a kombi ještě jeden model? A navíc tato nástavba je očividně přidělána obyčejnými páskami.

Na řadu tedy přichází druhá verze - v Brně je totiž větrný tunel, takže automobilka tam může testovat aerodynamiku. Pod nástavbou se tedy může ukrývat nové křídlo. Anebo ještě pravděpodobněji, samotná nástavba má sloužit ke zkoumání vlivu protažené zádi na aerodynamiku. Ostatně třeba bude mít takto tvarované zadní partie příští Octavia, kdo ví? Každopádně pokud víte přesně k čemu tato věc slouží či co se na Octavii testuje, napište nám to prosím na mail redakce@garaz.cz!

Načítám