Hlavní obsah

České triko, na kterém není vidět pot, dobývá svět

Foto: CityZen s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U nás se po nich doslova zaprášilo, tak jich ušili víc a vydali se s nimi i na slovenský a britský trh. Řeč je o tričkách z dílny chrudimského start-upu CityZen, na kterých není vidět pot. A navíc snižují tělesný zápach. Do auta nebo na motorku ideální.

Článek

Unikátní úpravu bavlny, která to kouzlo dokáže, vymyslel textilní inovátor a motorkář René Němeček. „Na své Hondě Black Widow 750 najedu ročně kolem 3 000 kilometrů, takže vím, jaké to je, když člověk zastaví a okamžitě z něj lije pot. Logicky jsem byl prvním testerem našich triček, na motorce jsem vyzkoušel jejich limity. A můžu s čistým svědomím říct, že nic lepšího jsem na sobě zatím neměl.“ Spolu se dvěma parťáky založili v roce 2018 v Chrudimi značku CityZen, loni získali ocenění start-up roku.

Do dnešního dne jejich trička a polokošile oblékly už tisíce lidí. Na obyčejný den v práci i na náročné jednání. Na pracovní cestu, na výlet a polokošili třeba i na golf. Chytré oblečení CityZen oceníte, když se po dlouhém sezení za volantem chcete vyloupnout z auta a vypadat dobře. Žádná propocená záda a podpaží. Trika se navíc nemačkají a dobře odolávají ušpinění, třeba od jídla nebo motorového oleje.

Foto: CityZen s.r.o.

Zakladatelé značky CityZen. Martin Burkoň (zleva), Pavel Hrstka, René Němeček

Triko CityZen hravě strčí do kapsy obvyklé alternativy: bavlněné triko, které při psychické či fyzické zátěži za pár minut propotíte (a bude vás studit), i sportovní funkční tričko z umělých vláken. To si sice s potem poradí líp, ale mimo atletické stadiony s ním moc parády nenaděláte. Nemluvě o tom, jaký odér se z vás bude linout - umělé materiály v tomhle prostě mají své rezervy.

Jak to, že není vidět pot?

Trika CityZen nejsou z umělých vláken, ale ze 100% bavlny špičkové kvality. Jejich „nepropotitelnost“ je dána unikátní úpravu, kterou CityZen vyvinul a používá jako jediný na světě. Triko díky ní funguje přesně opačně než sportovní funkční prádlo. Pot totiž neodvádí na povrch látky, ale díky speciální úpravě ho zachytí na vnitřní straně. Tam ho rozprostře do velké plochy, a protože je materiál dokonale prodyšný, pot se velmi rychle odpaří. Zvnějšku tedy není pot vůbec vidět a tělo zůstává v suchu. Zmenšuje se tak i prostor pro množení vlhkomilných bakterií, které jinak způsobují tělesný zápach.

Podívejte se, jak triko CityZen fungujeVideo: CityZen® s.r.o.

Domácí výroba

Stylová jednobarevná trička CityZen vyrábějí české švadleny, vybírat můžete z elegantních odstínů černé, šedé, vínové, khaki nebo petrolejové. V e-shopu CityZen jsou dostupná v pánském i dámském provedení a dokonce i na míru. Chytré oblečení od CityZen běžnou bavlnu daleko předčí, cena přitom zůstává velmi přijatelná. Tak už víte, v jakém tričku příště zasednete za volant?

Načítám