Hlavní obsah

Čech vyhrál papežské Lamborghini. Teď jej nemůže prodat

Foto: Lottovate Limited

Na kapotu tohoto unikátu se vlastnoručně podepsal sám papež František

Před dvěma lety se automobilka Lamborghini rozhodla vyrobit speciální supersport pro papeže Františka. Ten jej však pouze požehnal, podepsal se na kapotu a věnoval jej do charitativní loterie. V ní jej poté vyhrál Čech – pan Vladimír z Chrudimi.

Článek

Tiket jej stál pouhých 10 dolarů a na Vladimíra, jenž podle svých slov nikdy v životě nic nevyhrál, se tentokráte usmálo štěstí. Unikátní model vycházející z modelu Lamborghini Huracán putoval do jeho rukou, přičemž jeho předání proběhlo přímo ve Vatikánu.

Papežské Lambo je naprostý unikát

Nový majitel se však rozhodl s automobilem vůbec nevyjet. Ač by se dle svých slov v „obyčejném“ Lambu rád projel, tenhle kousek je pro něj až příliš nedotknutelný. Na autě jsou totiž vatikánské barvy, které automobilka připravila právě a jen pro tento vůz. Bílá část laku má v paletě výrobce název Bianco Monocerus. Žlutá pak Giallo Tiberino. Pod kapotou ozdobenou vlastnoručním papežovým podpisem se pak ukrývá benzinový desetiválec s objemem 5,2 litru, jenž dokáže tenhle sporťák dostat na 100 km/h za 3,1 sekundy.

Výhra nevýhra

Nový majitel ale nechce v žádném případě poškodit jedinečný lak, a také si asi jen těžko může dovolit hradit náklady s užíváním automobilu spojené. Jen samotná výměna oleje vyjde u tohoto modelu na několik desítek tisíc korun a na běžný servis si musíte připravit statisíce. Pan Vladimír se tak rozhodl svoji výhru zpeněžit. Avšak ani to se zatím nepodařilo. S českým importérem nedošlo k dohodě ohledně výše kupní ceny, a tak pan Vladimír dodnes čeká, jestli se ozve jiný zájemce. Ze své loterijní výhry tak dosud žádný finanční profit nevytěžil.

Hlavní je si správně vybrat

Když už se tedy rozhodnete vyzkoušet své štěstí v loterii, doporučujeme vám vybrat si tu správnou. Není totiž výhra jako výhra. I z tohoto důvodu začíná být ve světě čím dál více populárnější loterijní koncept, kdy výherce obdrží první významnou část výhry na ruku a následně téměř po celý život dostává každý měsíc částku, která mu umožňuje žít zcela bezstarostný život bez rizika, že mu peníze dojdou. První společností v Česku, jež tento nový loterijní koncept nabízí, je Loterie Numera. V její hře Životní výhra obdržíte v prvním pořadí 10 milionů korun na ruku a následně 250.000 korun každý měsíc po dobu 30 let. Celkem tedy 100 miliónů korun.

Pokud se na vás usměje štěstí v téhle hře, tak si buď můžete v klidu koupit právě toto papežské Lamborghini od jeho majitele z Chrudimska a nebo si třeba pořídit „obyčejný“ Huracán. Díky konceptu Životní výhry totiž provoz takového automobilu bez problémů zvládnete. Navíc vás jeden sloupec vás ani nepřijde na 10 dolarů, ale jen na 40 korun.

Zahrát si o 100 miliónů korun můžete i právě teď. Stačí kliknout na tento odkaz – Životní výhra loterie Numera.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+

Načítám