Hlavní obsah

Brembo představuje svítící brzdové třmeny. Ale proč?!

Foto: Brembo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilové úpravy se již dávno neomezují jen na funkční vylepšení zvyšující výkon nebo přilnavost v zatáčkách, i díky šílenství kolem filmové série Rychle a zběsile jde často jen o pozlátko, které má upoutat pozornost. Nejnovější příklad pochází od renomované firmy Brembo.

Článek

Firma Brembo je ve světě automobilových komponent pojem – italská firma již šest desetiletí inovuje a vylepšuje brzdové systémy výkonných aut a motocyklů, její výrobky najdete na vozech Ferrari nebo motocyklech Ducati a mnoha dalších silničních střelách, ale také na monopostech Formule 1 a strojích Moto GP (a nižších závodních třídách). Mít u svého vozu na brzdovém třmenu logo Brembo je skutečná pocta.

O to větší překvapení je novinka z dílny této věhlasné firmy – jde totiž o svítící brzdový třmen. Nový model G Sessanta (jeho design se inspiruje prvním modelem značky z roku 1972) určený pro auta i motocykly v sobě má zabudované LED pásky, které vyzařují světlo, jehož barvu si můžete vybírat prostřednictvím mobilní aplikace podle nálady.

Brembo mluví o výhodách v podobě dodatečného brzdového světla (pro motocykly super!) nebo varování na opotřebené destičky, ale nám je už teď jasné, že se z nich stane naprostá hitovka pro všechny garážové úpravce, co si z auta dělají pojízdný vánoční stromek – ověšený tunou zbytečností a svítící už na dálku všemi možnými barvami.

Inu doby, kdy stačilo odrhnout brzdové třmeny ocelovým rýžákem a nalakovat je žlutou nebo červenou barvou pro efekt, jsou dávno pryč. Abyste dnes vynikli na večerních srazech na parkovištích před nákupními centry, potřebujete mnohem větší arzenál než laminátové nárazníky, mračítka, na zadku velké křídlo a rouru od babiččiných kamen. Ale když už může mít tovární BMW podsvícené ledvinky, tak proč by se k téhle silniční diskotéce nemohlo přidat i Brembo…

Reklama

Související témata:
Načítám