Hlavní obsah

BMW skóruje s dalším hvězdně obsazeným krátkým filmem

BMW kraťasy jsou zpátky a spolu s nimi i Clive Owen jako všehoschopný řidič, tentokrát za volantem nového BMW řady 5. Co zvládne s trochou filmové magie a narychlo načrtnutým dějem? Podívejte se sami.

Článek

Třináctiminutový kraťas jménem The Escape (Útěk) hraje trochu na sci-fi vlnu a připomíná epizodu Ticker z původní série BMW filmů. Tehdy s ní bodoval Joe Carnahan, tentokrát stál za kamerou Neill Blomkamp (Distrikt 9, Elysium, Chappie) - v obou případech jde o relativně mělké poselství obalené ve špičkové akci, kdy se BMW utká mj. s naštvaným střelcem v helikoptéře. Hlavní hvězdou je samozřejmě auto, ačkoliv všichni jistě rádi uvidí návrat Clivea Owena, BMW si pro tenhle návrat na "stříbrné plátno" přichystalo novou pětku, konkrétně tedy model 540i xDrive, nejsilnější z motorizací, které budou k dispozici během spuštění prodejů. Honička ve filmu vám naznačí, že umí být zatraceně rychlým a agilním autem. Její zásoba newtonmetrů (450) je dokonce tak solidní, že si troufne i na přetahování s helikoptérou.

V krátkém filmu jde ale především o kličkování před kulkami, kterými bavoráka zasypává naštvaný Jon Bernthal (seriálový Punisher z produkce Netflixu). Obsazení je tedy parádní, akce hezky učesaná a jistě to celé stálo nemalé peníze. Nezbývá než BMW poděkovat, že se k tradici hraných filmů a reklam v jednom balení vrátilo. Z první série si pamatujeme i silnější kousky, ale je to solidní rozjezd a nezbývá než doufat, že nezůstane jen u něho.

Reklama

Načítám