Hlavní obsah

Aston Martin Vanquish Zagato: Nové auto pro Bonda?

Foto: Archiv Garáž.cz

Daniel Craig konečně kývnul na návrat v roli Jamese Bonda a další bondovky se tak dočkáme už v roce 2019. Kromě hledání zápletky se tedy určitě rozjede i hledání nového vozu pro nejslavnějšího tajného agenta. A Zagato má řešení.

Článek

Zagato představil nové vozy Vanquish Speedster a Vanquish Shooting Brake ve stejný den, kdy přichází potvrzení od Daniela Craiga, že si tedy toho Bonda střihne znovu. To přece nemůže být náhoda! A jak moc by agentovi 007 tenhle Aston slušel? Určitě víc než případný uvažovaný crossover DBX. O detailech nové bondovky toho ale moc nevíme, takže těžko spekulovat. V té minulé řídil Bond fiktivní Aston Martin DB10, ze kterého se pravděpodobně brzy vyklube nová verze Aston Martin Vantage. Ta by přicházela do úvahy, ale proč řídit dvakrát stejné auto? DB11 je oproti filmové DB10 snad až moc usedlá, takže to ještě bude pro automobilku oříšek, aby měla co nabídnout Bondovi i jeho fanouškům.

Foto: Archiv Garáž.cz

Kdo nechce čekat na premiéru, ten si může u Zagata pořídit kupátko, kabrio (volante) a nově tedy i speedster nebo shooting brake. Celkem ale vznikne jen 325 kusů - po 99 od všech verzí a jen 28 speedsterů. Přesto se podle zástupců automobilky našli chamtivci, co si pořídili jeden kus od každé varianty. Všechny Zagata jsou dvousedadlová a dostanete je i se zavazadly vyrobenými na míru ve stylu téhle automobilové nádhery. Pod kapotou je samozřejmě šestisetkoňový dvanáctiválec posílající početné stádo výhradně na zadní kola. Stará dobrá anglická škola s dechberoucím italským designem. Ideální kombinace.

Reklama

Načítám